Naufragiu pe Dunăre, la Budapesta: 7 morți și 19 dispăruți

Ultima actualizare:

    La bordul vasului se aflau 33 de turiști sud-coreeniFoto: pixabay
La bordul vasului se aflau 33 de turiști sud-coreeniFoto: pixabay

Tragedie pe Dunăre! Șapte turiști sud-coreeni au murit și alți 19 sunt dați dispăruți, după ce vaporul la bordul căruia se aflau s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta.

În total, 33 de sud-coreeni se aflau la bordul a vasului. Șapte au fost salvaţi, în timp ce operaţiunile de salvare continuă, a precizat ministerul, sud coreean de Externe, adăugând că accidentul s-a petrecut miercuri seară (29 mai), ca urmare a ciocnirii cu un alt vapor.Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat „desfăşurarea tuturor resurselor disponibile” pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, potrivit palatului prezidenţial de la Seul.

Accidentul s-a produs în apropiere de clădirea parlamentului

Accidentul a avut loc aproape de palatul parlamentului, în inima capitalei Ungariei, în urma unei ciocniri cu un alt vas. La bordul vaporului de 26 de metri se aflau și doi cetățeni unguri. 

„Șapte persoane au fost duse la spital. Starea lor este bună. Alți șapte au murit”, a declarat Pal Gyiorfi, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență ungare. Căutările scafandrilor nu s-au oprit nici peste noapte, potrivit france24.com. Ploile abudente au îngreunat munca echipajelor de salvare. Accidentul s-a produs într-un loc foarte popular, unde turiștii călătoresc cu bărcile pentru a vedea capitala Ungariei de pe Dunăre. Tragedia a avut loc spre seară. Vaporul a fost găsit la câteva ore după accident, pe lângă podul Marguerite, care face legătura între orașul vechi Buda și districtul Pest, potrivit presei locale. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net