Naftalanoterapia, noua modă a oamenilor cu bani. Staţiunea unde curge petrol la robinet

24-pe-glob_foto3-6col-150.jpg

Femeile au luat cu asalt centrele de înfrumuseţare din Naftalan ca să se înmoaie în ţiţei
Citeste tot despre: 

Ce demenţă! Peste 100.000 de turişti iau cu asalt hotelurile de lux din Naftalan (Azerbaidjan) ­pentru a se spăla cu petrol. Ţiţeiul unic în toată ­lumea le umplu căzile ca să se îmbăieze în ­substanţa vâscoasă.

Naftalanoterapia (n.r. tratarea bolilor cu petrol) e la mare căutare datorită proprietăţilor miraculoase pe care ţiţeiul le are asupra organismului. Petrolul de la Naftalan, din centrul Azerbaidjanului, este unic în lume, vindecând până la 40 de boli. În ultimii ani, staţiunea a devenit ţinta amatorilor de lux care preferă să se bălăcească într-o cadă aurită în substanţa vâscoasă.

24-pe-glob_foto4-90-70pet.jpg

O noapte de cazare costă între 200 şi 600 de dolari

Nu mai contează că mânjesc robineţii din aur şi marmura albă, atâta timp cât rezultatele tratamentului se văd pe pielea lor. “Aurul negru” este la discreţie în centrele de înfrumuseţare, iar hotelurile de lux l-au inclus în loc de tradiţionala baie cu spumă şi săruri. Doamnele nu se uită deloc la bani şi se dezbracă de hainele de firmă ca să se îmbăieze în ţiţei.

24-pe-glob_foto5-90-70pet.jpg

Temperatura optimă de îmbăiere este de 38˚C

O şedinţă costă în jur de 506 dolari şi durează circa 6-8 minute. Specialiştii recomandă ca băile să dureze maximum 10 minute, altfel există riscul de a irita pielea, şi interzic fumatul. Doar nu vor să vadă hotelul sărind în aer din cauza băilor inflamabile. După baie, resturile de petrol trebuie îndepărtate de pe corp cu ajutorul unor lame speciale. Apoi, se şterge delicat pielea şi abia în final se face un duş. Fiecare şedinţă trebuie finalizată cu odihnă circa 20-30 de minute. Terapia dă roade numai dacă se fac între 4 şi 5 de astfel de şedinţe.

Click! spune

Petrolul de aici conţine potasiu, calciu, magneziu, iod, clor, carbonat de potasiu şi zinc şi exercită asupra pielii şi mucoaselor o acţiune emolientă, resorbantă, dezinfectantă, cicatrizantă, antialergică şi calmantă. Băile de petrol naftalan sunt indicate în psoriazis, eczemă cronică, neurodermită, urticarie, artrită, disfuncţiii ovariene şi infertilitate.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1