Motivul pentru care Prințul George trebuie să facă reverență în fața Reginei, iar Prințesa Charlotte nu

printul_george_printesa_charlotte.jpg

Care este motivul pentru care micul Prinț George se apleacă în fața Reginei Elisabeta a II-a, iar surioara lui nu
Foto: Getty

Regulile de etichetă ale Casei Regale Britanice trebuie respectate cu strictețe, mai ales de cei mici, care în anii copilăriei își clădesc valorile morale ce le vor asigura o bună conduită în viață. Prințul George, băiețelul Prințului William și al lui Kate, doar ce a împlinit 5 ani, însă vârsta fragedă nu-l scutește de îndatoriri. Se pare că micul Prinț este nevoit să facă reverențe în fața bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, pentru a-i arăta, astfel, respect. Ciudat este, însă, că surioara lui mai mică, Prințesa Charlotte, nu trebuie să respecte această regulă. Iată motivele!

Prințul George trebuie să facă plecăciuni în fața Majestății Sale, însă micuța Charlotte se sustrage, momentan, de la această regulă. Se pare că motivul are legătură cu vârsta celor doi copii al Ducilor de Cambridge. Micuța Charlotte, care are trei ani, nu trebuie să respecte tradiția pentru moment, deoarece este considerată ca fiind mult prea mică pentru a înțelege motivele pentru care ar trebui să facă acest gest „al oamenilor mari”. Fratele ei mai mare, însă, în vârstă de cinci anișori, și care merge deja la școală, este considerat ca având vârsta necesară pentru a face reverențe în fața bunicii lui, Regina Elisabeta a II-a.

william_kate_copii.jpg

Prințesa Charlotte este momentan scutită de obligația de a face reverențe în fața Reginei Elisabeta a II-a
Foto: Getty

Potrivit istoricului regal Marlene Eilers Koenig, copiii din familia regală trebuie să facă plecăciuni începând de la vârsta de cinci ani, această regulă oferindu-i lui Charlotte încă doi ani de „libertate”, atunci când își vede bunica. „Regina este singura persoană în fața căreia trebuie să facă reverențe copiii familiei regale. O alteță regală nu face reverențe în fața unei altei fețe regale”, a explicat expertul regal pentru tabloidul britanic The Sun, susținând, totuși, că ultima afirmație nu este complet adevărată, chiar dacă regula stipulează acest lucru.

printul_george_si_regina.jpg

Prințul George a exersat înainte să facă prima reverență publică, în fața bunicii lui
Foto: Getty

Un exemplu ar fi ducii de Cambridge și cei de Sussex, care s-au aplecat în fața Reginei la venire și la plecare, în cadrul unei ceremonii de Crăciun, chiar dacă și ei sunt altețe regale. Alte regalități, printre care și Prințul Charles, nu au fost văzute făcând reverența nu pentru că nu sunt nevoiți să o facă, ci pentru că veneau din domeniul Sandringham, întâlnindu-se deja cu Regina și făcând plecăciunea la momentul respectiv. „Reverențele fac parte din eticheta regală. Te apleci în fața Reginei atunci când o vezi prima dată și apoi în momentul în care pleci”, a mai adăugat Koenig. Aceasta a precizat, de asemenea, că este posibil ca Prințul George să fi fost pus să exerseze înainte să facă prima reverență în public. 

 

Loading...

Citește și