Motivul emoționant pentru care Regina desface bradul de Crăciun abia în luna februarie

regina-craciun.jpg

Regina, mesajul anual de Crăciun
Regina păstrează această tradiție neobișnuită dintr-un motiv dureros
Foto: Getty

Regina și ducele de Edinburgh au petrecut fiecare Crăciun la proprietatea Sandringham din 1988 încoace. Acolo, Majestatea Sa și-a instruit staff-ul se păstrează decorațiunile și bradul de Crăciun până pe 6 februarie

În ciuda faptului că este tradiție ca decorațiunile festive să fie date jos după a 12-a noapte după Crăciun, Regina le păstrează încă o lună, până la 6 februarie, când se întoarce la Palatul Buckingham. Motivul din spatele acestei decizii neobișnuite este că la acea dată este aniversarea tatălui ei, regele George al VI-lea, care a murit la Sandringham în 1952, când ea avea doar 25 de ani. Pentru a aniversa ziua tatălui său, Reginei îi place ca toate decorațiunile și luminile festive să fie încă aprinse, potrivit Daily Star.

regele_george.jpg

Winston Churchill și regele George al VI-lea, fotografiați în 1942
Foto: Getty

 

Regina a subliniat relația ei specială cu tatăl ei într-o scrisoare adresată secretarului său după moartea acestuia în 1952: „Totul pare atât de incredibil, faptul că tatăl meu nu mai este aici ...și abia după ce a trecut ceva timp, încep să realizez cât de mult îmi este dor ”. În 2019, în transmisiunea tv anuală de Crăciun, regina Elisabeta a II-a a făcut o referință emoționantă la regele George al VI-lea, referindu-se la cea de-a 75-a aniversare a debarcărilor din Ziua D,. Ea a spus: „Anul acesta am marcat o altă aniversare importantă: Ziua D. La 6 iunie 1944, aproximativ 156.000 de forțe britanice, canadiene și americane au ajuns în nordul Franței. A fost cea mai mare invazie pe apă făcută vreodată și a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. Nu voi uita niciodată îngrijorarea de pe chipul tatălui meu. Știa de planul secret din Ziua D, dar nu putea să împărtășească această povară cu nimeni."

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1