Moartea l-a iertat doar 1.223 de zile!

Ultima actualizare:

    Claudiu Vulpoiu (FOTOGRAFII: Click!)
Claudiu Vulpoiu (FOTOGRAFII: Click!)

A fentat moartea în 2010, când o bombă l-a rănit în timpul unui exerciţiu militar. Trei colegi au murit atunci, sub privirile sale, dar Claudiu Vulpoiu (35 de ani) nu a renunţat la Armată. A plecat în şase misiuni în Irak şi Afganistan. Duminică, însă, soarta nu i-a mai acordat o nouă şansă. O bombă l-a ucis!

Rudele soldatului ucis, duminică dimineaţă, în Afganistan, au povestit cu lacrimi în ochi, cum în urmă cu patru ani, Claudiu fentase moartea. La 23 noiembrie 2010, o bombă a explodat în timpul unui exerciţiu militar în poligonul de la Cincu, în Braşov. Trei soldaţi şi-au pierdut viaţa, dar Claudiu a fost salvat ca prin minune de telefonul mobil pe care îl ţinea în buzunar.

Rudele lui Claudiu Vulpoiu au aprins lumânări la locuinţa lui din Craiova

Claudiu Vulpoiu (FOTOGRAFII: Click!)
Claudiu Vulpoiu (FOTOGRAFII: Click!)

A avut noroc atunci că o schijă a ricoşat din telefon spre exterior, că dacă ricoşa în interior îi atingea un organ vital. Atunci a scăpat el, dar au murit alţi trei soldaţi. Acum, el a murit, şi alţi cinci au scăpat", a spus, îndurerat, Constantin Ciurlău, unchiul soldatului mort la datorie.

„Cu toate astea, nu s-a gândit niciodată să renunţe. Spunea că în Armată locul de muncă e sigur", a mai zis bărbatul. Trupul lui Claudiu Vulpoiu va ajunge astăzi la Craiova, iar joi plutonierul major ucis în Afganistan va fi înmormântat la cimitirul Sineasca. El a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem. Ministrul Apărării, Mircea Duşa a înaintat şefului statului propunerea de decorare a ofiţerului post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

O explozie produsă în poligonul de la Cincu, Braşov, a curmat vieţile a trei militari craioveni şi a dus la rănirea altor patru, din Batalionul „Neagoe Basarab" Craiova. Accidentul s-a produs în timpul unui exerciţiu, după ce un proiectil a explodat pe ţeava aruncătorului, în timp ce acesta era manipulat de soldaţi. Claudiu Vulpoiu, pe atunci de 31 de ani, a fost rănit, dar şi-a revenit după câteva zile de spitalizare la Spitalul Militar din Braşov.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net