Miracol! O fetiță de șase ani a fost scoasă vie după 8 ore sub dărâmăturile din Gaza

foto-mare-epa-efe_56899108.jpg

Suzy Eshkuntana, de 6 ani, scoasă mai mult moartă decât vie de sub munţii de moloz
Foto: EPA - EFE

Miracol în Apocalipsa din Gaza! O fetiţă de doar 6 ani a fost scoasă vie după ce a stat opt ore sub dărâmături în o blocul din oraşul Gaza, care a devenit mormânt pentru familia ei. Bilanţul deceselor din regiune a depăşit 250 de morţi în opt zile de conflict.

Războiul este abia la început! Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat ieri că bombardamentele israeliene au ucis 120 de militanţi Hamas şi 25 de luptători din cadrul organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian, au distrus reţeaua subterană a Hamas şi au scufundat un submarin sinucigaş deţinut de Hamas. Israelul a fost atacat duminica aceasta cu rachete de Hezbollah de pe teritoriul Libanului, din zona West Bank. Bilanţul deceselor a depăşit 250 de morţi şi peste două mii de răniţi. Însă în Gaza, devenit oraşul morţii, duminică s-a produs un miracol.

detaliu2-epa-efe_56899462.jpg

Mii de palestinieni din Gaza au rămas fără locuinţe
Foto: EPA - EFE

Suzy Eshkuntana, de 6 ani, a fost scoasă vie de sub mormanul de moloz sub care a stat timp de opt ore după bombardamentul nemilos care a pus la pământ blocul în care locuia cu familia ei. Mama şi cei patru fraţi ai micuţei au pierit striviţi, însă tatăl ei, Ryiad Eshkuntana, a fost salvat şi el. Cei doi s-au reîntâlnit la spitalul Shifa şi s-au îmbrăţişat cu lacrimi în ochi. În bombardamentul de duminică au pierit 42 de palestinieni din oraşul Gaza, printre care se numără şi 10 copilaşi.

detaliu3-epa-efe_56902397.jpg

Bombardamentele israeliene au făcut ravagii în Fâşia Gaza
Foto: EPA - EFE

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele american Joe Biden fac apeluri disperate pentru încetarea focului. SUA cer lămuriri în legătură cu bombardarea redacţiilor AP şi Al-Jazeera, de la finele săptămânii trecute, dar Israelul nu a dat explicaţii încă. Însă Benjamin Netanyahu avertizează că ostilităţile vor continua până la neutralizarea Hamas. Conflictul israeliano-palestinian a reînceput la 10 mai, când au fost trase primele rachete către Tel Aviv, după ce manifestaţiile palestiniene din Tel Aviv şi Ierusalim au fost înăbuşite de poliţie. Tancurile israeliene sunt dislocate la graniţa cu Fâşia Gaza şi bombardează de aici diferite locaţii unde s-ar ascunde militanţii Hamas.

 

Loading...