Marea Britanie, număr record de contaminări cu SARS-CoV-2. Bilanţul deceselor a depăşit pragul de 71.500

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Marea Britanie a înregistrat marţi un număr record de noi contaminări cu SARS-CoV-2, cu peste 11.000 mai mult faţă de ziua precedentă, au anunţat autorităţile.

Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 53.135 de cazuri în Regat. Luni, autorităţile au raportat 41.385 de cazuri, număr care a reprezentat vârful contaminărilor de la începutul epidemiei aici.

În total, în Marea Britanie au fost înregistrate 2.382.865 de contaminări. Cu 414 decese asociate nou înregistrate, bilanţul a ajuns la 71.567, potrivit datelor Guvernului.

Dr. Susan Hopkins, consilier la Public Health England (PHE), a spus că Marea Britanie „continuă să înregistreze niveluri fără precedent de infectări”. Acest lucru, citează BBC, „este foarte îngrijorător mai ales pentru că spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile”.

„În vreme ce numărul cazurilor raportat astăzi include unele din perioada sărbătorilor, aceste cifre reflectă în mare o creştere reală. Este esenţial, acum mai mult ca niciodată, să continuăm să lucrăm împreună pentru a opri răspândirea virului, să reducem rata infecţiei şi să îi protejăm pe cei mai vulnerabili şi NHS (National Heath System, n.r.)”, a mai spus ea.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 81,5 milioane de cazuri şi mai mult de 1,77 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net