Primii români blocați în Turcia au ajuns înapoi acasă

Ultima actualizare:

    Mii de oameni așteaptă să plece din TurciaFoto: AP
Mii de oameni așteaptă să plece din TurciaFoto: AP

Este în continuare haos în Turcia, după tentativa armatei de a prelua controlul asupra țării. A doua zi după începerea loviturii de stat, de pe aeroporturile din Ankara și Istanbul nu decolează niciun avion. Mii de oameni sunt blocați acolo, printre care și români.

UPDATE 22:10 O aeronavă TAROM cu primii 130 de români a ajuns în București. Avionul a avut întârziere mai bine de o oră, întrucât Aeroportul Ataturk este foarte aglomerat. Printre cei 130 de oameni au fost și jucătorii și staff-ul echipei de fotbal Concordia Chiajna, dar și lotul de olimpici la biologie care se îndrepta spre Vietnam, la olimpiada internațională. 

UPDATE 18:50 Un avion TAROM  a ajuns pe Aeroportul din Istanbul, de unde preia 131 de români. Printre ei se află jucătorii și staff-ul echipei de fotbal Concordia Chiajna. Aeronava a plecat cu 50 de minute întârziere și ajunge în București după ora 20:00. În plus, va mai exista și un zbor caritabil pentru alți 100 de români, organizat de Ministerul de Externe și plătit de statul român.

UPDATE: TAROM ia în calcul anularea zborului RO 263 către aeroportul Ataturk, de sâmbătă, ora 16:25, în condițiile în care informația primită de la reprezentantul companiei la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliție de frontieră, iar la turnul de control nu sunt controlori de trafic, a declarat purtătorul de cuvânt al operatorului aerian național, Georgeta Dinu, pentru digi24.

UPDATE: Nici de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni nu pleacă niciun avion spre Istanbul și Ankara, au declarat, potrivit unor surse contactate de Click!. 

Toate cursele sunt suspendate. Deși presa internațională au anunțat că aeroporturile au fost deschise, românii aflați în Istanbul și Ankara, împreună cu alte mii de turiști, au mărturisit, printr-o intervenție telefonică la digi24, că niciun avion nu decolează.

Pe unul dintre români, evenimentele din Turcia l-au prins în momentul în care urma să urce în avionul spre casă, dar cursa a fost anulată. Înainte de miezul nopţii toate zborurile de linie au fost anulate. În schimb, aeroportul a fost survolat de aparatele de zbor ale armatei, povestesc martorii.

Știre în curs de actualizare

Imagini dramatice din timpul tentativei de lovitură de stat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net