Mafiot din organizația Camorra, ucis de un zidar român? Italianul colabora cu autoritățile

Ultima actualizare:

    Fost membru al temutei organizaţii Camorra, Franco Lettieri a fost înjunghiat mortal pe stradă
Fost membru al temutei organizaţii Camorra, Franco Lettieri a fost înjunghiat mortal pe stradă

Acuzat de crimă! Petre Lambru, un muncitor român din Italia, a fost arestat la mijlocul lunii ianuarie. Zidarul ar fi omorât un mafiot din Peninsulă, devenit între timp colaborator al justiţiei italiene. Franco Lettieri a fost înjunghiat pe stradă, în localitatea Ascoli Piceno. Românul susţine însă că e nevinovat.

Un simplu muncitor din România a ajuns cunoscut în toată Italia, după ce a fost acuzat că a ucis un membru al cunoscutei organizaţii ma­fiote Camorra. Poliţia din Peninsulă a intrat în alertă după ce Franco Lettieri a fost ucis în plină stradă, acum două luni şi jumătate, în localitatea Ascoli Piceno. Potrivit presei italiene, Lettieri intrase într-un program de protecţie a martorilor, după ce a acceptat să colaboreze cu autorităţile judiciare. Iniţial s-a crezut că moartea sa ar fi o răzbunare mafiotă. Bănuiala a fost alimentată de faptul că, în anii trecuţi, victima a depus mărturie şi i-a acuzat pe doi dintre capii ­Camorrei, celebrii Amedeo Panella şi Ange­lo Ubbidiente, în procesul contra clanului D’Agostino-Panella. Nu întâm­plător, el se muta­se la Ascoli după ce ieşise din programul de protecţie a celor care colabo­rează cu justiţia, notează Salerno Notizie.   În noaptea de 15 spre 16 ianuarie, Lettieri a fost găsit în agonie, pe stradă. Fusese înjunghiat, iar medicii nu l-au mai putut salva. Înainte să-şi dea ultima suflare, fostul mafiot a reuşit totuşi să le transmită poliţiştilor că unul dintre ucigaşi ar fi un român. Petru Lambru, în vârstă de 57 de ani, ar fi intrat în conflict cu Lettieri, după ce nepotul său, Bogdan, se certase cu italianul după ce au făcut împreună afaceri cu droguri. 

Însoţit de unchiul său, Bogdan l-a încolţit pe Lettieri, iar Petre Lambru a luat un cuţit şi i-a secţionat artera femurală, apoi a plecat, lăsându-l să sângereze în stradă.Lambru a fost arestat a două zi, iar carabinierii l-au reţinut ulterior şi pe nepotul său. Lucrurile s-au complicat însă din nou.Publicaţia Il Resto del Carlino scrie că avocaţii lui Petre Lambru au obţinut o nouă înregistrare a apelului lui Lettieri la 112, iar pe fundal se aude o a treia voce, despre care se spune că nu are accent românesc.Astfel, apare ipoteza potrivit căreia, după răfuiala cu ce doi români, Franco Lettieri ar fi fost ucis de un mafiot italian, care s-ar fi răzbunat fiindcă victima a colaborat cu Poliţia.„Dar dacă a fost şi altcineva la locul crimei?“, se întreabă acum anchetatorii, care nu mai sunt atât de siguri că românii ar fi vinovaţi. Procesul va continua, în vreme ce Petru Lambru şi Bogdan, nepotul său, au fost închişi preventiv la închisoarea Marino del Tronto.


    Franco Lettieri şi-a găsit sfârşitul în localitatea Ascoli Piceno
Franco Lettieri şi-a găsit sfârşitul în localitatea Ascoli Piceno

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net