La asta nu se aștepta nimeni: ultima descoperire despre ISIS

isis1.jpg

isis siria irak
Militanții ISIS au construit o rețea secretă de tuneluri care traversează mai multe orașe din Irak și Siria
Citeste tot despre: 

Peste 40 de tunele secrete și galerii au fost descoperite de forțele kurde într-un oraș din nordul-vestul Irakului eliberat de sub militanții ISIS. Interesantă este complexitatea acestor tuneluri dar și ce s-a găsit acolo.

Tunelurile au fost construite în orașul Sinjar și îi ajutau pe militanții ISIS să se ferască din calea bombardamentelor forțelor aliate conduse de americani. Erau dotate cu electricitate și cu camere de dormit. Forțele kurde au găsit acolo medicamente, copii ale Coranului și unelte specifice care sunt folosite pentru fabricarea bombelor.

Realizate pe o distanță de câteva sute de metri, multe dintre aceste galerii porneau chiar din casele care au fost cucerite de teroriști. ISIS a început la această rețea subterană cu mult înainte ca americanii să înceapă contraofensiva militară din Siria. Daesh a cucerit orașul Sinjar în august 2014, omorând mii de oameni nevinovați, mulți dintre care aparțineau de minoritatea religioasă Yazidi.

Loading...

Citește și

 • Cetăţenii României au fost ameninţati cu moartea de Statul Islamic (ISIS). Ţara noastră este inclusă într-o aşa-zisă Coaliţie a Diavolului, pe care jihadiştii o ameninţă în mod direct, într-un nou material de propagandă.

 • metroul bucurestean

  Spaţiul european se află într‐un proces de transformări demografice cu implicaţii strategice. Atacurile teroriste de la Paris, din data de 13 noiembrie, au sporit măsurile de securitate în toate ţările central-europene şi nu numai. În contextul în care Europa se confruntă în aceste momente cu un adevărat exod al refugiaţilor sirieni, numărul acestora crescând vertiginos de la o zi la alta, forţele de ordine şi serviciile de informaţii sunt în stare de alertă şi tratează cu seriozitate orice ameninţare.

 • Ancheta în cazul avionului rusesc doborât în Peninsula Sinai scoate la iveală noi amănunte. Se pare că bomba pusă de ISIS în aeronavă a explodat pe rândul 30 sau 31, iar dispozitivul se afla sub scaunul unui adolescente de 15 ani.

 • vladimir putin centru de comanda

  O serie de imagini inedite îl surprinde pe preşedintele Rusiei în camera de război de unde sunt plănuite atacurile asupra organizaţiei teroriste ISIS (Stat Islamic). Vladimir Putin supraveghează activitatea raidurilor aeriene asupra jihadiştilor din Siria într-un auditoriu colosal de trei etaje, localizat în centrul Moscovei.

 • avion rusesc doborat

  Un avion de război care ar aparţine Rusiei a fost doborât marţi de aviaţia turcă la graniţa dintre Turcia şi Siria, după ce acesta a încălcat spaţiul aerian al Turciei şi a ignorat avertizările, declară un oficial militar turc pentru Reuters.

 • Atentatele care au lovit Parisul şi au îngrozit întreaga Europă civilizată nu au cum să ocolească România. Este părerea unuia dintre cei mai informaţi oameni de stat de la noi care, după ce a ieşit din sistem, îşi permite să ne spună verde în faţă cât de vulnerabilă e ţara în care trăim. Click! vă spune care sunt obiectivele de interes naţional care ar putea fi o tentaţie pentru terorişti şi cum sunt ele apărate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1