Klaus Iohannis e relaxat în privinţa Brexit: "Nu e cazul să ne grăbim"

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis, la summitul UE privind ieşirea Marii Britanii din UniuneFoto: Getty
Klaus Iohannis, la summitul UE privind ieşirea Marii Britanii din UniuneFoto: Getty

Liderii ţărilor membre ale UE s-au reunit marţi la Bruxelles în cadrul unui summit care priveşte ieşirea Marii Britanii din spaţiul european. La întrunire a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că nu e cazul să "ne grăbim peste măsură".

"Vom avea în această seară o sesiune în care prim-ministrul David Cameron ne expune punctul de vedere al domniei sale, al guvernului britanic iar noi ne vom expune punctele noastre de vedere. Mâine (nr. miercuri) vom avea o întâlnire în format de 27 pentru a aborda chestiunea, pentru a lua primele hotărâri şi pentru a armoniza poziţiile.

Există opinii uşor diferite. Unii vor să fie presată Marea Britanie să plece imediat, alţii ar sugera chiar că ar fi bine să se aştepte. Una peste alta, este un lucru clar: nu se poate negocia nimic până nu există o solicitare scrisă din partea Marii Britanii, ori David Cameron a spus clar că nu va face acest lucru. Aşa că până în toamnă este foarte puţin probabil să avem documente cu care să putem negocia.

Voi susţine punctul de vedere al României, că nu este cazul să ne grăbim peste măsură. Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate şi, fiind vorba de Marea Britanie, trebuie să fim foarte cinstiţi. Chiar dacă se decide să plece sau să rămână, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE şi, sigur, şi pentru România", a declarat Klaus Iohannis, conform digi24.ro.

Cât despre situaţia românilor care s-au stabilit acolo sau care vor să plece fie la muncă, fie la studii în Marea Britanie, Klaus Iohannis a fost la fel de relaxat: "E puţin devreme să spunem ce am cere, dar cred că e important să se reţină o chestiune. Dacă românii doresc să lucreze acolo, e bine să găsească condiţii echitabile, iar pentru cei care s-au stabilit acolo trebuie să vedem, să purtăm negocierea în sensul în care să nu aibă ei pierderi de suportat datorită acestei mişcări.

Trebuie să vedem lucrurile şi în succesiunea lor temporală. Deocamdată nu se întâmplă nimic şi nu se va întâmpla nimic. Probabil un an, doi ani. Timp în care, evident, după ce se solicită ieşirea, se negociază aceste lucruri. În niciun caz nu este cazul să intre cineva în panică. Dar România este conştientă că trebuie să se implice pentru românii din Marea Britanie. Şi o va face."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net