Kim Jong-Un se laudă cu arme false? Cât e de autentic arsenalul militar

kim.jpg

kim jong-un soldati
Cât de reale sunt armele Coreei de Nord?
Foto: EPA

Chiar în ziua în care țările creștine se pregăteau de sărbătorile pascale, Kim Jong-Un a vrut desfășurarea unei grandioase parade militare. Știa că imaginile vor fi transmise în lumea întreagă și a vrut prin acea sărbătoare să arate tuturor puterea și arsenalul impresionant al Coreei de Nord.

Michael Pregned, fost ofițer în cadrul serviciilor secrete americane, expert în arme militare, a fost consultat de jurnaliștii de la metro.co.uk în legătură cu autenticitatea arsenalului nord-coreean, așa cum poate fi el observat în imaginile transmise de la paradă.

soldati_parada_3.jpg

soldati coreea de nord
Un expert în arme militare crede că arsenalul din cadrul paradei din Coreea de Nord este fals
Foto: EPA

Relatările expertului sunt pe cât de tulburătoare, pe atât de amuzante, întrucât susține că armele folosite la eveniment erau false, simple jucării din plastic. Mai mult decât atât, nici chiar cei care au defilat nu ar fi toți soldați, chipurile lor indicând clar că nu sunt oameni pregătiți în domeniul militar.

Expertul are îndoieli și cu privire la muniție, considerând că țara nu se descurcă prea bine la fabricarea gloanțelor. Chiar și proiectilele „stârnesc râsul” : „Dacă vă uitați, se poate observa plasticul pe vârf.”

Declarațiile expertului nu pot fi probate, ele bazându-se exclusiv pe niște simple imagini, însă Kim Jong-Un și-a făcut în ultimii ani un țel din a părea cât mai „impunător” pe scena internațională.

soldati_parada_1.jpg

soldati
Soldați americani, în timpul unei parade militare
Foto: EPA

Prin impresionant, dictatorul înțelege că trebuie să-și mărească și îmbunătățească arsenalul militar, mai ales cel nuclear. În această perioadă, liderul nord-coreean și Donald Trump și-au adresat diverse replici amenințătoare unul altuia, parada având și scopul de a induce teamă și să pară că statul este pregătit de război.  

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1