Joe Biden s-a întâlnit cu Boris Johnson: "Am reafirmat relaţia specială dintre cetăţenii noştri"

joe-biden.jpg

Joe Biden și Boris Johnson
Boris Johnson, întrevedere cu Joe Biden înainte de summitul G7
Foto: Getty

Joe Biden a declarat joi seară, după întâlnirea cu premierul britanic Boris Johnson, că au reafirmat "relaţia specială" dintre Statele Unite şi Marea Britanie. La rândul său, Boris Johnson a spus că se va ajunge la un "teren de înţelegere" în privința tensiunilor post-Brexit din Irlanda de Nord.

"Am abordat şi am discutat o gamă largă de probleme asupra cărora Marea Britanie şi Statele Unite colaborează foarte strâns. Am reafirmat relaţia specială dintre cetăţenii noştri şi am reînnoit angajamentul pentru apărarea valorilor democratice permanente pe care le împărtăşesc ambele ţări. În prezent, dezvoltăm angajamentul pentru o Cartă Atlantică revitalizată, actualizată, pentru a aborda principalele provocări ale acestui secol: securitatea cibernetică, tehnologiile emergente, sănătatea globală şi schimbările climatice. Am discutat obiectivele noastre comune pentru ghidarea ambiţioaselor acţiuni mondiale de contracarare a schimbărilor climatice", a afirmat Joe Biden, potrivit Digi24.

Premierul britanic Boris Johnson a relativizat divergenţele sale cu preşedintele SUA Joe Biden privind tensiunile post-Brexit în Irlanda de Nord: "Vrem să ne asigurăm că păstrăm echilibrul procesului de pace. Există absolut un teren de înţelegere şi sunt optimist că vom ajunge la aceasta".

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1