Ipoteză șocantă în cazul avionului prăbușit în Columbia: pilotul, vinovat pentru tragedie

Ultima actualizare:

    Compania LaMia are doar trei avioane, dintre care două sunt operaționaleFoto: Twitter
Compania LaMia are doar trei avioane, dintre care două sunt operaționaleFoto: Twitter

Părerile cu privire la cauza prăbușirii avionului care transporta o echipă de fotbal braziliană sunt în continuare contradictorii. În timp ce mulți specialiști su spus că aeronava s-ar fi prăbușit din cauza unor probleme electrice, alte păreri susțin că pilotul a comunicat prea târziu turnului de control că nu mai are combustibil, pilotând la risc.

Zborul LaMia 2933 a fost deviat în munți, într-o zonă împădurită, la numai 30 de kilometri de Aeroportul din Medelin, unde ar fi trebuit să aterizeze, informează The Mirror. În urma impactului peste 70 de persoane și-au pierdut viața, printre care se aflau membrii echipei de fotbal și jurnaliști.

Se pare că înainte de prăbușire, aeronava ar fi zburat în cercuri înainte să dea semne că are probleme tehnice. Cealaltă variantă a cauzei tragediei sugerează faptul că pilotul, Miguel Quiroga, a golit intenționat rezervorul de combustibil al aeronavei pentru a nu se produce o explozie în momentul impactului care i-ar fi ucis pe toți cei aflați la bord.

Primele investigații dau însă o explicație mult mai tragică. Avionul avea de parcurs o distanță de 2.972 de kilometri din Santa Cruz, în Bolivia, până în Medelin, în Columbia, dar toată această călătorie pare să fi fost făcută la risc. Se crede că ar fi rămas fără combustibil abia în Bogota, dacă ar fi fost să ne luăm după capacitatea rezervorului. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că avionul deja nu avea suficient combustibil când se apropia de Medelin.


    Conducerea echipei de fotbal Chapecoense  ar fi dorit inițial un zbor direct până în ColumbiaFoto: Twitter
Conducerea echipei de fotbal Chapecoense ar fi dorit inițial un zbor direct până în ColumbiaFoto: Twitter

De asemenea, când zborul 1933 s-a apropiat de destinație, turnul de control i-a anunțat pe pilot că unui alt avion i s-a acordat permisiunea de a ateriza de urgență din cauza unor probleme la bord. I s-au acordat instrucțiuni de a face mai multe manevre în aer, până i se va acorda permisiunea de aterizare, fiind abia al treilea sau al patrulea la rând.

Imediat după câteva minute, pilotul Miguel a anunțat că trebuie să aterizeze imediat din cauza pierderii combustibilului. Apoi, la scurt timp, aeronava a rămas în totalitate fără energie, prăbușindu-se în Cerro Gordo, în Columbia.

 Există de asemenea informații potrivit cărora membrii echipei de fotbal Chapecoense nu ar fi dorit să meargă cu acest avion. La început, ar fi optat pentru un zbor direct din Brazilia în Columbia, dar autoritățile braziliene le-au interzis acest lucru deoarece LaMia nu este o companie braziliană și nici columbiană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net