Iohannis și Trump s-au contrazis pe tema vizelor, chiar în fața jurnaliștilor

iohannis_trump.jpg

iohannis trump
Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a fost considerată un succes
Foto: Facebook

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Klaus Iohannis, alături de conferința de presă a celor doi lideri au fost presărate cu momente care au devenit știri importante în presa de peste Ocean, dar și la noi.

Unul dintre subiectele asupra cărora s-a insistat în presă a fost cel al vizelor. Președintele României a spus, înaintea vizitei în SUA, că va deschide această problemă, în încercarea de a ne include țara în programul Visa Waiver, ce oferă intrare liberă pentru cetățeni în SUA, pentru o perioadă de 90 de zile sau mai scurtă.

La conferința de presă susținută de Iohannis și Trump, reporterii români au întrebat dacă s-a discutat despre acest aspect. Liderul român s-a grăbit să spună da, dar magnatul american devenit al 70-lea președinte al Americii a preluat rapid cuvântul și a negat o asemenea discuție: "Nu am discutat, dar în mod cert vom discuta" .

Iohannis, însă, l-a contrazis pe Donald Trump: "Am menţionat acest aspect, dar l-am menţionat şi în timpul altor întâlniri pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în SUA. Tot mai mulţi oameni vin din România în SUA, unii vin ca turişti, unii vin pentru afaceri, cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Aşa că problema vizelor ar putea fi important să o discutăm şi probabil că vom avansa în această privinţă".

Trump a fost luat prin surprindere și s-a uitat puțin ciudat la omologul său. Pe Internet au apărut degrabă comentarii la adresa acestei contraziceri, iar memoria președintelui SUA a fost asemănată cu cea a peștelui uituc, Dory, din desenele animate în care este personaj principal.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1