Insula miliardarului, făcută praf de uragan

24_foto-3-4-col.jpg

După: Copacii şi clădirile au fost puse la pământ
fotografii: epa
Citeste tot despre: 

Una dintre cele mai exclusiviste staţiuni din lume a fost complet devastată! Paradisul de pe insula Necker a miliardarului Richard Branson a fost făcut praf, recent, de uraganul Irma. Au rămas doar ruine.

Miliardarul Richard Branson (67 de ani), fondatorul grupului Virgin Group, un conglomerat britanic cu tot felul de afaceri, de la media la turism şi sănătate, a dat publicităţii fotografii ale distrugerilor de pe insula sa, situată în arhipelagul Insulelor Virgine din Marea Carabilor.

Zoom
Înainte: Era o staţiune de lux

 

După ce a fost lovită în plin de uraganul Irma, în noaptea de 6 septembrie, pe când avea categoria maximă 5, staţiunea sa de vis a fost pusă la pământ. Clădirile elegante, plajele cu nisip auriu, piscinele, terenurile de tenis şi heliportul sunt complet sfârtecate şi amestecate cu moloz.

Staţiunea, evaluată la 1,2 miliarde $

Palmierii au fost  smulşi din pământ. Excentricul magnat şi angajaţii săi au scăpat cu viaţă ascunşi în pivniţă, care este un adevărat buncăr de beton. “Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a spus el, şocat de puterea de distrugere a uraganului. Branson, care are o avere de 5 miliarde de dolari, spune că a cheltuit 1,2 miliarde de dolari pentru construirea staţiunii ce se întindea pe colinele ce ofereau privelişti de îţi tăiau răsuflarea spre insulele din jur. Branson a cumpărat insula cu o suprafaţă de 30 de hectare pe când avea 28 de ani. La acea vreme era nelocuită şi l-a costat 180.000 dolari. A construit aici un complex de clădiri de lux, între care se afla un Templu al iubirii şi o vilă principală cu 9 dormitoare, fiecare dotată cu baie, care putea găzdui până la 34 de oaspeţi. Întreaga insulă putea să fie închiriată pentru 60.000 dolari pe noapte. Aici şi-au făcut vacanţa capete încoronate şi numeroase vedete, cum ar fi prinţesa Diana şi alţi membri ai familiei regale britanice, Naomi Campbell, Kate Moss, Kate Winslet, Nelson Mandela, Tony Blair, Kevin Costner, Mariah Carey, Paul McCarney, Robert de Niro.

 

De-a lungul vremii au apărut poveşti despre orgiile de pe insulă, unde însuşi Branson ar fi atras fete singure pentru oaspeţii lui, cărora obişnuia să le arate fundul. Cuibuşorul petrecerilor deocheate a mai fost distrus în 2011, în urma unui incendiu de proporţii provocat de un fulger. 

 

Catastrofă naturală în Florida

 

Vânturile îngrozitoare şi ploaia abundentă cu care Irma a lovit statul Florida din SUA au lăsat 5,7 milioane de oameni fără electricitate. În oraşele Miami şi Naples nivelul apei a ajuns la 5 metri, punând în pericol viaţa celor aflaţi în adăposturile subterane. Locuitorii au rămas fără apă şi fără alimente. Preşedintele Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală. Cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic a ucis cel puţin 30 de persoane. Ieri, începuse să-şi piardă din putere, devenind doar furtună tropicală, însă vânturile sale suflau în continuare cu 110 km/h şi se îndreptau spre oraşul Tampa.

loading...
Loading...

Citește și

  • Uraganul Irma considerat de specialiști cel mai puternic produs vreodată în Oceanul Atlantic nu este singurul. Potrivit unei analize a CNN preluată de digi24.ro, pentru prima oară în ultimii șapte ani, trei uragane fac ravagii în zonă, măturând totul în cale

  • Uraganul de categoria 5 Irma a făcut ravagii! Vânturile de 298 km/h au distrus 95% din insulele Barbuda, Antigua şi St. Martin. 900.000 de oameni au rămas ieri fără electricitate din cauza „monstrului meteorologic” care a lovit cu bestialitate.

  • text

    Cel mai puternic uragan înregistrat vreodată lovește Insulele Caraibe. Este atât de puternic încât până și dectectoarele de cutremure îl înregistrează.

  • Elena Cârstea se teme pentru viaţa ei şi a familiei, mai ales a fiicei sale mai mari, Sanda, care face parte din garda naţională a SUA. Curajoasa tânără s-a alăturat colegilor ei, pentru a interveni în cazuri de urgenţă şi a salva persoanele aflate în situaţii critice. America aşteaptă să fie lovită de una dintre cele mai mari furtuni din istorie.