Incident cutremurător în Chicago! Un băiat de 13 ani a fost împușcat mortal de un polițist

adam-toledo-tw.png

adam toledo
Adolescentul a murit la câteva secunde după ce a fost împușcat de polițist
Sursă foto: Captură video

Poliția din Chicago a publicat imagini filmate din momentul în care un băiat de 13 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Incidentul s-a întâmplat la sfârșitul lunii trecute.

În 29 martie, polițișii îl urmăriseră pe Adam Toledo, de 13 ani, pe o alee, somându-l să se oprească și să arunce arma pe care o avea în mână. În filmare se poate observa că adolescentul apucase să arunce un obiect după un gard și să ridice mâinile. Împușcătura i-a fost fatală. Poliția a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite focuri de armă.

Primarul Chicago Lori Lightfoot a catalogat joi, înaintea publicării imaginilor, drept ”de nesuportat” aceste cadre şi a îndemnat locuitorii la calm, în contextul în care tensiuni în centrul cărora se află violenţa poliţiştilor sunt deja puternice în Statele Unite.

Familia copilului împușcat a reacționat dur. ”Indiferent dacă Adam era un băiat de cor sau dacă era implicat într-o activitate deranjantă, realitatea este că mergea pe stradă fără să aibă o armă și a fost împuțcat”, a denunţat în faţa presei avocata familiei Toledo, Adeena Weiss-Ortiz.

Imaginile sunt ”oribile, traumatizante şi (constituie) o nouă amintire a epidemiei violenţei poliţiei de care continuăm să suferim în America şi a nevoii urgente de reformare a poliţiei”, a scris pe Twitter Ben Crump, avocatul familiei lui George Floyd.

Loading...