Încă o decizie controversată iscă scandal în Polonia. Autoritățile vor să înregistreze toate femeile însărcinate

polonia.jpg

femeie cu drapelul poloniei intr-un camp de maci
Autoritățile din Polonia vor să înregistreze în sistem toate femeile însărcinate
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

După ce autoritățile din Polonia au stârnit o indignare care a dus la multiple proteste de stradă din cauza interzicerii aproape totale a avorturilor, o nouă propunere ce se vrea legiferată a șocat populația. Ministerul Sănătății dorește să înregistreze toate femeile însărcinate.

Autoritățile cu competențe medicale din Polonia au anunțat o propunere care a stârnit furie în rândul cetățenilor: femeile însărcinate care beneficiază de servicii medicale ar urma să fie înregistrate în Sistemul Informațional Medical, transmit cei de la Politico.

Decretul eliberat luna trecută a fost făcut public zilele acestea de un deputat din opoziție.

Baza de date folosită pentru a stoca informații despre gravide ar oferi autorităților posibilitatea de a verifica dacă sarcinile ajung la termen. Polonezii se tem că acest sistem ar putea fi folosit pentru a urmări dacă o femeie a făcut avort.

Polonia a interzis aproape total avortul

Guvernul polonez a interzis aproape în totalitate avortul. Mai este permis doar în cazuri de viol, incest sau dacă viața femeii este pusă în pericol. Nu se mai pot face întreruperi de sarcină de cele care nu își doresc copii. 

De curând, oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de această nouă lege, după ce o tânără de doar 30 de ani a murit pentru că nu a putut face avort la timp. Aflată în a 22-a săptămână de sarcină, aceasta a decedat din cauza unui șoc septic. Familia ei spune că medicii au așteptat pentru ca inima fătului să nu mai bată pentru a interveni asupra ei, dar a fost prea târziu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5