Imagini șocante. Refugiați, îmbulzindu-se pentru a primi lemne de foc

514046108.jpg

grecia refugiati criza
Imigranții blocați la granița dintre Grecia și Macedonia sunt într-o situație disperată
Foto Getty

Zeci de mii de refugiați continuă să fie blocați la granița Greciei și se anunță venirea a încă 100.000, până la sfârșitul lunii martie. Turciei i se cere să treacă la deportarea celor care nu au statut de refugiați. Imagini emoționante îi surprind pe refugiați cum se îmbulzesc și se aruncă peste grămezile de lemne pentru a apuca măcar câteva bucăți.

Grecia se confruntă în momentul de față cu un număr de 30.000 de imigranți blocați la granița cu Macedonia, iar alți 100.000 de refugiați vor sosi până la sfârșitul lunii martie, relatează Daily Mail. La summit-ul care va avea loc luni, 7 martie, Turciei i se va cere să recurgă la deportarea celor care nu au statut de refugiați.

Având în vedere că Macedonia nu este membră a Uniunii Europene, aceasta nu permite accesul decât a câtorva imigranți pe zi. Situația celor respinși devine din ce în ce mai disperată. Mai mult decât atât, autoritățile macedonene îngăduie accesul doar refugiaților care provin din orașe aflate în război în Orientul Mijlociu.

514040568.jpg

grecia refugiati criza
Macedonia nu permite accesul decât câtorva migranți pe zi
Foto Getty

 

Liderii Uniunii Europene se văd nevoiți să facă presiuni asupra prim-ministrului turc, Ahmet Davutoglu, să îi deporteze pe cei care nu sunt refugiați. Turcia este un punct cheie pe unde pătrund cei mai mulți imigranți, iar din această cauză, situația Greciei devine tot mai disperată. De asemenea, trecerea dinspre Turcia către insulele grecești pe mare este foarte periculoasă. Numeroși refugiați și-au pierdut recent viața în încercarea de a trece Marea Egee cu barca. Doar 15 persoane au fost salvate după ce barca s-a scufundat.

Camioanele nu le pot transporta refugiaților suficiente lemne de foc pentru a-și încălzi adăposturile impovizate. Imigranții se îmbulzesc și înconjoară camioanele care sunt golite imediat, dar multe familii nu apucă să ia decât câteva lemne.

514038250.jpg

grecia refugiati criza
Imigranții se îmbulzesc pentru a lua măcar o bucată din lemnele aduse de camioane
Foto Getty

 

Având în vedere că primăvara a început deja să se instaleze, iar vremea se încălzește, Uniunea Europeană se așteaptă la un nou val de imigranți.

Numeroși imigranți se îndreaptă spre Trucia:

 

Apreciază cu un like pagina noastra de Facebook daca ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Loading...

Citește și

 • imigranti granita macedonia

  Valurile de imigranți continuă să bată la porțile țărilor europene, însă puține dintre acestea sunt dispuse să îi primească. De teama lor, autoritățile au început să ia măsuri drastice. Criza imigranților a determinat Macedonia să recurgă la metode inumane pentru a împiedica refugiații aflați la granița cu Grecia să intre în țară.

 • imigranti refugiati europa

  Analizând contextul internațional actual, reprezentanții Uniunii Europene se așteaptă ca anul acesta, în Europa să pătrundă încă un milion de imigranți. Principala cauză a acestui masiv aflux de refugiați este războiul din Siria, iar gardurile nu vor putea stopa afluxul imigraționist.

 • imigranti romania ilegal politia de frontiera

  Noaptea trecută poliţiştii de frontieră au reţinut 60 de imigranţi care au intrat ilegal în România din Serbia. Din primele informaţii reiese că toate persoanele sunt de sex masculin şi au vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceștia au fost prinși în zona localității Comloșu Mic, din județul Timiș.

 • refugiati europa

  Anul acesta, în mai puțin de două luni, pe teritoriul Europei au pătruns peste 110.000 de imigranți. Cei mai mulți provin din Orientul Mijlociu și au pătruns prin insulele grecești și prin Marea Mediterană. Această cifră a fost atinsă anul trecut abia în luna iulie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1