Imagini fascinante cu actrițe goale din anii '50, care au sfidat legea împotriva nudității!

twitter.jpg

actrite goale nuditate teatrul windmill
Deși nuditatea era ilegală, un teatru londonez a reușit să obțină licență pentru goliciune, dar trebuia să urmeze o regulă neobișnuită
Foto: Twitter

O serie de imagini inedite ne arată cum era viața actrițelor din Londra anilor '50. Angajații legendarului teatru britanic Windmill pozau adesea goi, însă urmau cu strictețe o regulă, care poate azi ni se pare absurdă: nu aveau voie să se miște.

Deși anii '50 au reputația unei perioade „pudice”, puteai găsi actori care acceptau să joace și să pozeze nud, dacă știai unde să cauți. Teatrul Windmill a fost deschis în celebrul cartier londonez Soho, în iunie 1931. Patroana Laura Henderson știa că va avea succes dacă îl va ține deschis non-stop și dacă, desigur, va avea actrițe goale. 

actrite goale nuditate teatrul windmillZoom
Actrițele goale erau nevoie să stea nemișcate lângă dansatori
Foto: Getty Images

 

Artiștii erau nevoiți să respecte o regulă. Dacă apăreau nud în fața spectatorilor, aceștia nu aveau voie să se miște. Nuditatea era considerată vulgară doar dacă actorii se plimbau goi pe scenă. În schimb, dacă stăteau nemișcați ca niște manechine, goliciunea putea trece drept artă. „Statuetele” nud apăreau pe scenă, alături de artiștii tradiționali, precum acrobații și dansatorii.

actrite goale nuditate teatrul windmillZoom
Sylvia Dove, fotografiată pe scena teatrului Windmill
Foto: Getty Images

 

Bărbați din toată lumea călătoreau la Londra pentru a vedea show-urile „erotice”, care au propulsat Teatrul Windmill pe culmile succesului. După moartea Laurei Henderson, teatrul a fost condus de managerul Vivian Van Damm și de fiica lui, Sheila, până în anul 1964.

Odată cu trecerea timpului, mentalitatea oamenilor s-a schimbat. Au apărut numeroase cluburi în care nuditatea era la ea acasă. Astfel, Teatrul Windmill și-a pierdut din popularitate, iar în anul 1964 a fost închis. Clădirea a găzduit un cinematograf timp de 30 de ani, apoi, în 1994, a redevenit un club al gentlemanilor de pretutindeni, rămânând așa chiar și astăzi. 

actrite goale nuditate teatrul windmillZoom
Femeile goale nu aveau voie să se miște în timpul scenetei
Foto: Twitter

 

O serie de fotografii fascinante cu femeile care „pozau” nud pe scena Teatrului Windmill au fost scoase la licitație, potrivit tabloidului britanic The Sun. Ele ar fi fost realizate de unul din angajați, ajungând mai târziu pe mâna unui colecționar. Acum, fotografiile au fost expuse la casa de licitații Duke, în Dorchester. 

„Arhiva aceasta fantastică de poze realizate la Teatrul Windmill ne lasă să tragem cu ochiul și să vedem o latură mai rebelă a anilor '50, față de imaginea cu care ne-am obișnuit atunci când vorbim de această eră”, a declarat pentru sursa citată Phil Traves, reprezentant al casei de licitații Duke.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • oana pellea, cezara dafinescu, tora vasilescu, irina petrescu

    Într-o vreme în care operațiile estetice și expunerea sânilor în pictoriale mai mult sau mai puțin artistice sunt la ordinea zilei, pare greu de crezut că în urmă cu câteva decenii aparițiile nud în filmele românești erau o raritate. Poate tocmai de aceea apreciem acum atât de mult imaginile cu unele dintre cele mai frumoase actrițe de la noi, în care sânii neatinși de bisturiul medicilor esteticieni joacă rolul principal.

  • alina baikova andreja pejic

    Atmosferă încinsă pe o plajă din Miami, Florida, în ultima zi din luna noiembrie. Modelul transsexual Andreja Pejic și manechinul Alina Baikova au renunțat la sutien, spre stupoarea unui bărbat care le-a cam luat la rost.