Imagini cu autorii atentatelor de la Paris decapitând ostatici ISIS

Ultima actualizare:

    În clipul publicat duminică de ISIS apar nouă dintre atacatorii de la Pariscaptură video
În clipul publicat duminică de ISIS apar nouă dintre atacatorii de la Pariscaptură video

Gruparea Stat Islamic a dat publicităţii o nouă înregistrare video în care apar nouă dintre autorii atacurilor de la Paris. În imaginile filmare înainte de atentatele de la 13 noiembrie 2015, aceştia decapitează mai mulţi ostatici şi ameninţă Marea Britanie.

Clipul realizat de ISIS începe cu un montaj cu materiale despre atacurile de la Paris, din presa internaţională. Apoi apar nouă dintre teroriştii responsabili pentru acestea atentate. 

"Urmează ultimele mesaje ale celor nouă lei ai califatului care au fost mobilizaţi pentru a aduce o ţară întreagă în genunchi", se spune în clip. 

Mesajele sunt filmate în deşert, iar nici unul dintre atacatori nu menţionează o ţintă exactă. La finalul fiecărui mesaj, militanţiii ucid câte un prizonier. Nu se cunosc identităţile victimelor, conform cnn.com.

La sfârşitul filmării apar imagini cu parlamentarii britanici care susţin raidurile aeriene împotriva ISIS.

Imagini şocante cu atacatorii de la Paris

Grupul de monitorizare a site-urilor islamiste SITE a precizat că imaginile au fost filmate la Rakka, capitala de facto a Statului Islamic, înaintea atentatelor de la Paris.

Atacatorii sunt identificaţi în înregistrarea video cu numele de combatanţi care fac referire la naţionalităţile lor - trei francezi, patru belgieni şi doi irakieni, prezentaţi drept Ali al-Iraqi şi Ukashah al-Iraqi. Cei doi irakieni ar putea fi atacatorii sinucigaşi care au încercat să atace Stade de France. Ei aveau paşapoarte siriene considerate false şi nu au putut fi identificaţi oficial. Ceilalţi şapte atacatori morţi au fost identificaţi deja.

Hollande: "Nimic nu va speria Franţa"

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat luni (25 ianuarie) că "nici o ameninţare nu va speria Franţa, nu va determina Franţa să se îndoiască asupra a ceea ce are de făcut în lupta împotriva terorismului. Aceste imagini nu fac decât să-i descalifice pe cei responsabili pentru aceste crime". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net