Germania are un nou președinte! Ce mesaj i-a transmis Iohannis

Ultima actualizare:

    El este noul președinte al GermanieiFoto: Getty
El este noul președinte al GermanieiFoto: Getty

Duminică, 12 februarie, în Germania a fost ales un nou președinte, după ce Joachim Gauck a renunțat să mai candideze și pentru un al doilea mandat.

Noul președinte este social-democratul Frank-Walter Steinmeier (61 de ani), care a fost ministru de externe, precizează Agerpres, potrivit AFP. Steinmeier a obținut 931 din totalul celor 1.239 de electori ai adunării federale, proveniți în principal din cele două camere legislative, dar și din rândul societății civile.

Mandatul lui Joachim Gauck (77 de ani) se va sfârși în luna martie a acestui an, dar a refuzat să mai candideze pentru un al doilea mandat. Alegerea lui Steinmeier în funcția de președinte are loc în urma înțelegerii dintre partidul din care face parte, SPD și cel creștin-democrat al cancelarului Angela Merkel.

După aflarea rezultatului alegerilor, președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis și un mesaj noului lider german:


    Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj noului președinte germanFoto: Facebook
Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj noului președinte germanFoto: Facebook

„Relația dintre România și Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice şi sectoriale, a legăturilor interumane, dar și prin împărtășirea acelorași valori democratice fundamentale.

România reprezintă, la nivel european şi regional, un partener de încredere şi stabil al Germaniei, dar şi un promotor convins, pe care se poate conta, al necesităţii de consolidare a proiectului european.

În acelaşi timp, Germania este deja de mulţi ani primul partener comercial al României şi al treilea investitor în ţara noastră, iar potenţialul de dezvoltare al acestei dimensiuni continuă să fie unul ridicat. Nu în ultimul rând, pe români şi germani îi leagă o prietenie profundă, care se datorează mai ales convieţuirii de secole a românilor, saşilor şi şvabilor în Transilvania, Banat şi Bucovina. Lor li se adaugă cei aproximativ jumătate de milion de români stabiliţi în Germania. 

Anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa. Îmi exprim speranța că vom avea cât mai curând oportunitatea unei întâlniri în care să marcăm împreună importanța acestui moment”, i-a transmis Iohannis președintelui Germaniei, potrivit Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net