FOTO Uluitor! Scene obscene cu Ministrul Sănătăţii, pe peretele unui spital!

Ultima actualizare:
Şefa Sănătăţii, Marisol Touraine, i-a enervat pe medici cu reformele sale
Şefa Sănătăţii, Marisol Touraine, i-a enervat pe medici cu reformele sale

Mare scandal mare în Franţa! O pictură murală realizată într-un spital francez pare să o înfăţişeze chiar pe cea care deţine funcţia de Ministru al Sănătăţii. Marisol Touraine, în mijlocul unui viol în grup.

Imaginea cu pricina înfăţişează o orgie cu supereroi, potrivit theindependent.co.uk.


    Şefa Sănătăţii, Marisol Touraine, i-a enervat pe medici cu reformele saleFoto: Getty
Şefa Sănătăţii, Marisol Touraine, i-a enervat pe medici cu reformele saleFoto: Getty

Pictura murală, creată, se pare, de tinerii medicinişti, (imagine care decorează peretele unui spital din Clermont-Ferrand) o prezintă pe Wonder Woman, care întreţine raporturi sexuale cu Batman, dar şi cu Superman. Supergirl şi Flash întregesc peisajul odios. Aceasă imagine a celor patru supereroi care comit un viol în grup au creat numeroase controverse într-o țară aflată într-un moment vulnerabil, după atacurile din redacția "Charlie Hebdo".

Cum a început totul

Scandalul a început sâmbătă (17 ianuarie), când o pagină de Facebook a publicat o fotografie cu fresca. Pictura a fost creată, inițial, acum 14 ani (conform unui comentariu pe pagină), dar adăugarea recentă de graffiti pare să fi întins coarda: a transformat „o pictură murală cu un viol" într-o „pictură murală... politică, tot cu viol", potrivit vice.com (vezi mai multe foto!)

Gestul o vizează direct pe Marisol Touraine

Acest gest pare să fie un atac direct vis-a-vis de reformele propuse de Ministrul Francez al Sănătății, Marisol Touraine, în luna noiembrie. Aceste reforme – care vor să împiedice doctorii să taxeze prea mult pentru consultații, prin externalizarea plății către companiile de asigurări de sănătate – au fost respinse de Consiliul Medical Național Francez (CNOM) pe motiv că „nu răspundeau nevoilor doctorilor și nici celor ale pacienților."

Asociația franceză feministă Osez le Féminisme (Îndrăzniți să încercați feminismul) a reacționat rapid la postarea pe Facebook, prin publicarea unui articol pe site-ul asociației, în care cerea ca fresca să fie ștearsă și să se ia măsuri împotriva autorilor ei. Postarea condamna „desenul misogin, care folosește, în mod greșit, violul ca modalitate de exprimare a nemulțumirii față de ministră și legea ei."

Pictura a fost acoperită cu vopsea luni dimineața (19 ianuarie) și spitalul Clermont Ferrand a anunțat că va lua măsuri juridice împotriva autorilor pentru comportamentul lor inacceptabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net