FOTO Povestea estonianului blocat în aeroport 110 zile din cauza pandemiei: "Din turist am devenit prizonier"

Ultima actualizare:

    Programatorul estonian Roman Trofimov, de 37 de ani, prizonier fără să vrea în ”ţara nimănui”Fotografii: Instagram
Programatorul estonian Roman Trofimov, de 37 de ani, prizonier fără să vrea în ”ţara nimănui”Fotografii: Instagram

Omul care a stat 110 zile blocat pe aeroport, în 2020, a jurat că nu mai pleacă de acasă până nu dispare COVID-19. Estonianul Roman Trofimov, care a petrecut 110 zile pe terminalul Sosiri al aeroportului din Manila, Filipine, începând din martie 2020, a povestit pentru Euronews coşmarul prin care a trecut.

Roman Trofimov e unul din­tre sutele de turişti care au avut de pătimit din ­cauza stării de urgenţă impuse de pandemie în 2020 care a blo­cat avioanele la sol şi a în­chis graniţele.

Estonianul a arătat prăjiturelele cu care a supravieţuit şi bidoanele cu apă pe care le consuma zilnic, patul improvizat din cartoane şi a povestit că nu mai pleacă de acasă până când nu aude că a dispărut pandemia.


    Singur cuc în terminalul ”Sosiri”
Singur cuc în terminalul ”Sosiri”

Trofimov, un programator de 37 de ani din Estonia, e cunoscut pe plan internaţional drept ”europeanul blocat 110 zile pe aeroportul din Manila”.

El a strâns bani timp de un an pentru a-şi serba ziua în Asia, în martie 2020. După o săptămână în Thailanda, a zburat în Filipine.

”Când am atins solul, a fost declarată stare de urgenţă şi toate aeronavele au rămas la pământ”, şi-a amintit estonianul, care a aflat că nu are voie să intre pe teritoriul ţării şi va trebui să aştepte următorul avion pe aeroportul din Manila. Singura cursă AirAsia era către Thailanda, dar nu a avut voie să se îmbarce pentru că viza îi expirase.


    Făcea baie la chiuvetă
Făcea baie la chiuvetă

”Mi-au zis să aştept până se termină starea de urgenţă şi vor fi reluate zborurile. Am crezut că durează câteva zile, dar «m-am transformat rapid din turist liber într-un prizonier»”, a mai adăugat Trofimov.

A dormit pe jos, primea o masă din partea angajaţilor aeroportului care se milostiviseră de el, în rest şi-a cheltuit banii pe prăjituri şi apă plată luate din aparate.


    Patul din carton
Patul din carton

”Ascultam muzică pentru că din cinci în cinci minute auzeam anunţurile aeroportului şi mă înnebuneau. Am făcut baie la chiuvetă şi le dădeam bani paznicilor să îmi cumpere de mâncare din afara aeroportului pentru că toate restaurantele de aici erau închise”, a povestit Trofimov, care timp de trei luni nu a respirat deloc aer curat.


    Asta mânca zilnic la dejun
Asta mânca zilnic la dejun

După 40 de zile a început să primească mâncare la intervenţia consulului estonian din Manila.Când a început să ţină un jurnal pe reţelele sociale trecuseră deja 85 de zile. Într-un final, Trofimov a fost readus în ţară.Acum el jură că nu va mai părăsi Estonia până când nu dispare pandemia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net