FOTO Franța în alertă, președintele Emmanuel Macron, în vacanță pe Coasta de Azur!

macron_foto_front_16_mare_1.jpg

Iubirea învinge şi pe timp de pandemie, o demonstrează Brigitte şi Emmanuel Macron

Omenirea este paralizată de COVID-19, care a curmat 757.000 de vieţi şi a îmbolnăvit peste 21 de milioane de oameni. Însă în timp ce unii stau închişi în case, evită spaţiile aglomerate şi îşi sacrifică vacanţele, preşedintele francez a plecat în concediu.

Emmanuel Macron, 42 de ani şi soţia lui Brigitte, 67 de ani, au profitat de vremea frumoasă şi s-au relaxat la bordul unei şalupe, pe Coasta de Azur. Preşedintele francez a fost surprins de paparazzi în timp ce înota în apropierea insulei Porquerolles, aflată în Marea Mediterană. În aceeaşi zi, în Franţa erau raportate 2.524 de noi cazuri de COVID-19 şi autorităţile locale pun sub semnul întrebării redeschiderea şcolilor şi iau în calcul revenirea la starea de alertă şi limitarea accesului în spaţiile publice.

macron2_salupa_1.jpg

Cuplul prezidenţial s-a izolat în larg cu agenţii de pază şi câţiva apropiaţi

Emmanuel Macron a fost surprins de paparazzi bronzându-se împreună cu soţia lui Brigitte la bordul unui iaht, în apropiere de Fort de Bregancon, care e casa de vacanţă a preşedinţilor din 1968. Franţa a ajuns la 30.500 de morţi şi 210.000 de persoane contaminate de la începutul pandemiei şi până în prezent. Trebuie remarcat faptul că familia prezidenţială a fost însoţită doar de agenţii de pază şi de câţiva apropiaţi şi a evitat contactul cu oamenii, respectând astfel regulile de distanţare socială pentru a combate răspândirea virusului.

macron3_sky_1.jpg

Emmanuel Macron a gonit cu un jet sky

Asta în contextul în care, începând de săptămâna aceasta poliţia a fost mobilizată să vegheze la menţinerea distanţei de un metru între oameni în spaţiile publice în oraşe precum Marsilia şi Paris şi a primit ordin să aplice amenzi de până la 350 de euro celor care nu poartă mască în spaţiile aglomerate. La nivel european, cele mai afectate ţări sunt Rusia, cu 907.758 de cazuri; Marea Britanie, cu 313.798 de cazuri, Italia, cu 252.235 de cazuri şi Germania cu 221.413. Franţa se poziţionează la o distanţă relativ mică de Germania cu 210.000 de cazuri, însă numărul focarelor creşte şi cel al infectărilor de asemenea.

macron4_front_masti_paris_1.jpg

La Paris, poliţia a primit ordin să amendeze persoanele care nu poartă mască

 

Loading...
 
 

Citește și