Fosta directoare a unei companii ruse de criogenie a fugit cu trupurile unor "pacienţi”: "A plecat cu creierul cuiva“

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Fosta directoare a companiei KrioRus a fugit cu corpuri şi creiere criogenate din laboratorul condus în prezent de fostul său soţ, relatează The Sun.

Valeria Udalova, 59, şi fostul său soţ Danila Medvedev, 41, îşi dispută rămăşiţele conservate în azot lichid ale unor aşa-numiţi pacienţi din SUA şi Marea Britanie, printre alţii, scrie Adevarul.ro, care citează publicația The Sun.

Este vorba de trupuri umane, dar şi ale unor câini şi pisici.  Compania cu sediul în Rusia oferă servicii de criogenare a corpului sau doar a creierului în speranţa că în viitor vor fi create tehnologii care să le readucă la viaţă.  

Udalova şi angajaţii săi de noua sa companie Open Cryonics din regiunea Tver (nord-vest) au mers la laboratorul de lângă Moscova şi au încărcat în camioane vase Dewar conţinând trupuri criogenate.  Medvedev a povestit poliţiei că soţia a golit de azot lichid  vasele Dewar în care sunt ţinute rămăşiţele umane la o temperatură de -196 de grade Celsius. „A plecat cu creierul cuiva pe care l-a luat din unitatea de depozitare. Creierele pacienţilor neurologici sunt păstrate separat, în cuve speciale metalice”.

Citește continuarea pe www.adevarul.ro
 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5