Formularul electronic pentru accesul terestru în Grecia, indisponibil până marţi. Ce se întâmplă cu turiștii care nu îl au

grecia-frontiera.jpg

Formularul electronic pentru accesul prin unicul punct al frontierei bulgaro-elene deschis turiştilor, cel de la Promachonas, cere certificate care să ateste că turiștii nu au COVID-19
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Formularul electronic pentru accesul prin unicul punct al frontierei bulgaro-elene deschis turiştilor, cel de la Promachonas, nu mai e disponibil până marţi, astfel că cei care nu l-au completat deja vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, au anunţat sâmbătă, autorităţile elene. De asemenea, au precizat ce date trebuie să conţină certificatul pentru testul negativ la COVID-19 solicitat turiştilor, precum şi condiţiile în care trebuie făcut testul.

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.

Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.

Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.
Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.

Certificatele care nu conţin aceste date nu vor fi acceptate. Autorităţile de la Atena subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene.

De asemenea, cei care vin în Grecia în scopuri turistice vor trebui să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) şi pot fi testaţi aleatoriu la intrarea în Grecia.

Pentru ca toate aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil până marţi la ora 00:01. Cei care deja au completat formularele vor putea trece prin punctul de frontieră Promachonas, dar cei care nu îl au, vor trebui să-şi amîne călătoria pentru miercuri, 15 iulie, conform https://travel.gov.gr/#/

Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă, precizează MAE. Celelalte puncte de trecere a fontierei rămân închise pentru turişti.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1