Femeia asta a omorât 400 de oameni

Ultima actualizare:

    Samantha Lewthwaite a pus la cale atacul de la Universitatea din Kenya
Samantha Lewthwaite a pus la cale atacul de la Universitatea din Kenya

Supranumită „Văduva albă”, britanica Samantha Lewthwaite a orchestrat uciderea a 400 de persoane după ce a intrat în rândurile grupării teroriste Al Shabaab. Ea a pus la cale atentatul prin care au fost ucişi 148 de persoane de la Universitatea din Kenya, la 2 aprilie, anul acesta.

Lideri din serviciile britanice de spionaj spun că Samantha Lewthwaite, în vârstă de 32 de ani, a comandat raiduri teroriste, atacuri sinucigaje, atacuri cu maşini capcană în Somalia şi Kenya. „Văduva albă”, care este mamă a patru copii, a devenit mâna dreaptă a liderului grupării Al Shabaab din Somalia. Ea a urcat repede în rang în cadrul organizaţiei teroriste deoarece mulţi dintre liderii acesteia au murit în atacuri. Lewthwaite este văduva unuia dintre teroriştii sinucigaşi de la atentatele de la Londra, care a avut loc la 7 iulie 2005.

Racolează terorişti sinucigaşi

Absolventă a Universităţii din Londra, Samantha Lewthwaite este persoana de încredere a liderului terrorist Ahmad Umar, care conduce marea majoritate a atrocităţilor în Somalia şi Kenya, cum ar fi atacuri sinucigaşe şi atentate cu maşini capcană. Samantha Lewthwaite este de asemenea responsabilă cu recrutarea de copii şi femei ca terorişti sinucigaşi, plătind familiilor lor suma de 500 de dolari (circa 1.962 de lei) pentru fiecare victimă. Actualmente, Samantha este căsătorită cu Habib Ghani, un jihadist care s-a dedicat fabricării bombelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net