Fauci: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite de persoanele infectate timp de până la 9 luni de la infectare

anthony-fauci-gettyimages-1297684306.jpg

Anthony Fauci
foto: GettyImages

Datele sugerează că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relatează CNBC.

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, a spus Fauci reporterilor în timpul unui birefing la Casa Albă. Între aceste simptome se află oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele, pe parcursul multor luni.

"Covidul de lungă durată"

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot apărea ”cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, care este şi director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii. ”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat  acesta, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Citește și:

8 simptome Covid-19 despre care nu am auzit până acum. De la căderea părului până la sindromul ochilor roz

Răceală, gripă sau Covid-19? Simptomele sunt asemănătoare. Iată cum faci diferența între ele!

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1