Explozie puternică în Filipine: 14 morți și cel puțin 60 de răniți

Ultima actualizare:

    O explozie puternică s-a produs în orașul Davao din FilipineFoto captură/CNN
O explozie puternică s-a produs în orașul Davao din FilipineFoto captură/CNN

O explozie de proporții a avut loc vineri, 2 septembrie, în orașul Davao, din Filipine. Aceasta a cauzat moartea a 14 oameni și a rănit alte 60 de persoane.

Explozia s-a produs într-o piață deschisă pe timp de noapte informează CNN. Numărul victimelor a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al președintelui filipinez, Rodrigo Dutente. Momentan nu se știe ce anume a produs explozia.

UPDATE: Bilanțul morților a crescut la 14. Autoritățile au securizat zona unde a avut loc explozia pentru a evita și alte eventuale catastrofe.

UPDATE: Leonor Rala, o studentă la medicină în vârstă de 19 ani, a povestit jurnaliștilor CNN că se afla în dormitor și urma să se culce când a auzit explozia. La început, a crezut că a căzut ceva pe acoperișul clădirii vecine, dar când s-a uitat pe fereastră să vadă ce s-a întâmplat, a observat că echipele de intervenție deja se adunaseră la fața locului. „Îmi este foarte frică să mai ies din casă. Străzile sunt închise și nimeni nu este lăsat să părăsească orașul. Există amenințare cu bombă peste tot, iar unii dintre colegii mei de facultate au căzut victimele exploziei și au murit.”

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, s-au înregistrat 12 persoane decedate. Autoritățile încă încearcă să stabilească ce anume a cauzat explozia.

UPDATE: Părintele Jboy Gonzales, martor la explozie, a declarat pentru CNN că a văzut mai bine de 30 de răniți urcați în ambulanțe: „Mai mulți oameni sunt răniți, șocați, traumatizați”. „La început am văzut fum. Am crezut că este doar un grătar. După câteva minute am auzit o explozie puternică”, a declarat un alt martor.

"Mulți oameni sunt șocați"
"Mulți oameni sunt șocați"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net