Evenimentele culturale, amânate, unul câte unul, de pandemie. Balul Operei de la Viena nu va avea loc

balul-operei-din-viena.jpeg

balul operei din viena
Balul Operei din Viena nu se va desfășura anul viitor
Sursă foto: Gettyimages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un alt eveniment cultural important a fost amânat din cauza noului virus care face ravagii în întreaga lume. Zilele trecute a fost făcut anunțul potrivit căruie premiile Nobel vor fi decernate în mediul online, iar de această dată Opera din Viena se vede nevoită să amâne celebrul bal, așteptat cu nerăbdare de sute de oameni din întreaga lume.

Celebrul Bal al Operei din Viena, care necesită pregătiri importante, nu va avea loc în februarie, pentru prima dată din 1991, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac.

"Din cauza situaţiei sanitare, ar fi iresponsabil să organizăm un Bal în mod normal", a explicat cancelarul Sebastian Kurz în faţa presei la ieşirea din Consiliul de miniştri. Până în prezent nu a fost anulat decât o singură dată din 1956, din cauza Războiului din Golf în 1991, relatează News.ro.

getimage.jpg

palatul sacher
O parte din personalul Hotelului Sacher a fost concediat din cauza situației economie delicate create de pandemia de coronavirus
Sursă foto: Gettyimages

"Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să primim 7.000 de persoane pentru a dansa", a declarat secretarul de stat al Culturii, Andrea Mayer. 

La începutul lunii, celebrul hotel Sacher, unde are loc evenimentul, a anunţat concedierea a peste 100 de angajați, însemnând aproximativ un sfert din totalul personalului. 

Pandemia a tras cortina peste Cirque du Soleil 

Una dintre cele mai cunoscute companii de devertisment la nivel mondial şi cel mai mare producător de circ contemporan din lume a făcut un anunţ trist. Din cauza pandemiei de coronavirus care a generat imposibilitatea finanţării spectacolelor, Cirque du Soleil este nevoit să concedieze nu mai puţin de 3.500 de angajaţi şi să intre în faliment.

cirque-du-soleil.jpg

cirque du soleil
Cirque du Soleil a depus cererea pentru intrare în faliment
Sursă foto: AP

Compania Cirque du Soleil, fondată în anul 1984, a susţinut sute de spectacole grandioase în întreaga lume, însă acum este nevoită să pună lacătul pe uşă şi să accepte că pandemia de coronavirus o pune în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în continuare. Spectacolele impresionante vor fi doar o aminitre pentru admiratorii acrobațiilor la înălțime și a numerelor periculoase, căci Cirque du Soleil a depus cererea de intrare în faliment. În plus, a concediat deja o mare parte dintre angajații săi. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5