Evenimente anulate din cauza Covid-19. Pierderi financiare uriașe, înregistrate de organizatori

targ_germania.jpg

ITB germania anulat
Complexul expozițional unde trebuia să se țină cel mai mare Târg de Turism din Berlin
foto: arhiva personală

O serie de evenimente importante, politice și de divertisment, au fost suspendate și anulate din cauza amenințării virusului Covid-19, peste tot în lume. Parlamentul European a închis accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, a anunţat la începutul săptămânii preşedintele instituţiei, David Sassoli, măsură preventivă luată pentru a limita propagarea infecției cu coronavirus.

Astfel, activitatea parlamentară va continuă, dar seminariile, evenimentele şi alte activităţi implicând vizitatori externi vor fi suspendate. 

El a precizat că măsurile luate de legislativul comunitar sunt mai dure decât cele ale altor instituţii UE pentru că Parlamentul European primeşte circa 700.000 de vizitatori pe an, mult mai mult decât alte organisme comunitare. Parlamentul European lucrează la Bruxelles în cea mai mare parte a anului şi organizează sesiuni plenare odată pe lună la Strasbourg, în Franţa. Măsura, cu efect imediat, se aplică în cazul turiştilor, dar şi al invitaţilor eurodeputaţilor şi al asistenţilor lor, membrilor grupurilor de lobby şi seminariilor cu participanţi externi.

Sesiunea plenară de la Strasbourg de săptămâna viitoare a fost în schimb menţinută.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a recomandat personalului său "să rămână acasă în autoizolare" dacă a călătorit în precedentele 14 zile în zone afectate de epidemia de coronavirus, respectiv nordul Italiei, China, Singapore şi Coreea de Sud.

În Italia s-au anulat toate evenimentele sportive și s-au închis școlile

Guvernul italian a decis disputarea tuturor evenimentelor sportive cu porţile închise, ca un efort suplimentar pentru a combate epidemia de coronavirus ce afectează această ţară, a declarat miercuri ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, citat de Reuters. Suporterii vor putea reveni în tribune pe 3 aprilie.

După izbucnirea epidemiei de Covid-19 în nordul Italiei, guvernul de la Roma se așteaptă la pierderi economice masive. Turismul este responsabil pentru 13% din PIB în Italia.

Tot în Italia, în regiunile cele mai afectate de epidemia de coronavirus, Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, nu se țin ore. Mai multe școli și licee fac cursurile online, iar unitățile de învățământ rămân închise încă o săptămână. iar în Franța, se interzic adunările mai mari de 5.000 de oameni, desfășurate într-un spațiu închis.

Franța anulează eveniment după eveniment: maratonul de la Paris, la care urmau să participe 40 de mii de oameni, a fostsuspendat. Marele târg agricol din capitală și-a închis porțile cu o zi mai devreme.

salon_auto.jpg

salon auto geneva  elvetia 2019
Salonul auto de la Geneva, desfășurat în 2019, în perioada 7-17 martie. Anul acesta a fost anulat
foto: arhiva personală

De asemenea, în Elveția nu mai pot avea loc adunări publice la care participă mai mult de o mie de oameni. Aici, Salonul Auto a fost anulat. O româncă, stabilită de ceva vreme a povestit pentru Click! cum se desfășoară lucrurile sub amenințarea coronavirusului. “Au fost testate 500 de persoane, care au fost prin jurul celor care aveau virusul. Încă nu aveam toate rezultatele, dar cei suspecți de boală se află în carantină.Statul ne asigură că are situația sub control, că nu va muri nimeni și cei de la Institutul de la Geneva pentru boli infecțioase  au anunțat că au găsit un fel de tratament contra virusului.

sapun.jpg

sapun lichid germania dezinfectant coronavirus
Isteria provocată de coronavirus i-a trimis pe oameni la rafturile magazinelor cu dezinfectant pe care le-au golit
foto: arhiva personală

Am cumpărat, ce-i drept mai mult mâncare săptămâna asta. Am epuizat toate măștile, săpunurile lichide dezinfectante din farmacii, dar lumea își vede și așa de treabă. Din ce se vehiculează, Geneva pierde acum 800 milioane franci numai că nu se mai ține salonul auto. Până pe 15 martie sunt încă restricții”, a spus Roxana Cioriceanu pentru Click!

În Iran, focarul de pneumonie virală cu coronavirus din Orient, numărul morților a ajuns la 43, cel mai mare număr de decese din afară Chinei.

Târgul de Tursim de la Berlin, anulat

Și în Germania, la Berlin, sunt probleme legate tot de Covid-19, care suspendă și închide tot. ITB, cel mai mare târg de turism din lume, s-a amânat, iar o altă manifestare dedicată iubitorilor de ceasuri de la Basel, la fel.

targ_turism_germania.jpg

targ turism berlin 2019
foto: arhiva personală

Anunțul a fost făcut de Messe Berlin, compania care gestionează complexul expozițional în care urma să se desfășoare Târgul, dar și de una dintre romance care s-a dus special acolo pentru acest eveniment.

Dintre cei 10.000 de expozanți, 22 urmau să vină din China, iar alți 25 din Hong Kong și Taiwan. ITB se aștepta la 160.000 de vizitatori, dar estimările au fost reduse treptat.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus

    Încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul ucigaş Covid-19 au fost confirmate vineri, 28 februarie, unul în județul Timiș și celălalt în Maramureș. Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a întors recent din localitatea italiană Bergamo, și un bărbat de 45 de ani care s-a întors în România tot din Italia, dar dintr-o zonă care nu se află în carantină. În același timp, analizele derulate vineri asupra primului pacient bolnav de coronavirus au ieșit negative de această dată, urmând a fi testat în continuare.

  • Este alertă în România! Primul caz de coronavirus a fost confirmat miercuri (26 februarie), în Gorj. Este vorba de una dintre persoanele care a intrat în contact cu cei doi italieni care au vizitat recent ţara noastră şi au fost apoi diagnosticaţi şi ei cu COVID-19. Tânărul are 25 de ani și nu prezintă simptome.