În Emiratele Arabe Unite faci bani mergând pe jos

pas-pas-arabi.jpg

Autorităţile din Dubai îi recompensează pe cetăţenii care duc o viaţă sănătoasă
Citeste tot despre: 

Asta da răsplată pentru cetăţeni! După ce în anii trecuţi îi recompensau în aur pe cei care slăbeau, reprezentanţii Autorităţii de Sănătate din Dubai vin anul acesta cu noi oferte: cu cât mergi mai mult pe jos cu atât îţi creşte contul din bancă.

În Emiratele Arabe Unite mersul pe jos a devenit de curând cea mai sigură afacere din lume. După ce reprezentanţii Autorităţii de Sănătate din Dubai au negociat cu mediul privat un pachet de recompensare a rezidenţilor care duc un stil de viaţă sănătos, s-au umplut sălile de gimnastică, relatează Gulf News. Pe lângă abonamentele gratuite la sala de forţă şi biletele de cinema, băncile private le oferă şansa celor care şi-au depus banii să îşi mărească dobânda... făcând mişcare. Cum funcţionează? Fiecare client al băncii îşi instalează pe telefonul mobil inteligent o aplicaţie care numără paşii.

Din oră în oră, aplicaţia controlează dacă telefonul este la proprietar verificând amprenta vocală. În felul acesta nimeni nu poate trişa sistemul, angajând un maratonist profesionist să alerge în locul lui. La finele lunii se acumulează puncte valorice de „sănătate” care majorează dobânda la depozit. Rata obezităţii a crescut simţitor în ultimii ani în Dubai, afectând 60% din populaţie. „Pentru prima oară în istorie sistemul de sănătate face ceva cu adevărat important pentru îmbunătăţirea sănătăţii rezidenţilor”, a declarat dr. Haidar al-Yousuf. Beneficiile nu îi vizează pe expaţii care lucrează aici.

Plătiţi în aur dacă slăbesc

În luna martie 2013, autorităţile din Dubai au elaborat un plan de recompensare a persoanelor care suferă de obezitate şi reuşesc să slăbească. Se oferea un gram de aur, la preţul de atunci al pieţei, de 45 $, pentru fiecare kilogram dat jos. Sistemul de sănătate se ocupa gratuit de cetăţenii care intenţionau să slăbească, punându-le la dispoziţie serviciile unor specialişti. Erau recompensaţi cei care slăbeau minimum 2 kilograme. Un singur om a luat 10 grame de aur de la stat, după ce s-a “uşurat” de 10 kilograme.

Loading...