Dramă în Familia Regală a Danemarcei. Cu ce boală a fost diagnosticat prinţul consort

Ultima actualizare:

    Regina Margretthe a II-a a Danemarcei şi prinţul consort Henrik
Regina Margretthe a II-a a Danemarcei şi prinţul consort Henrik

Soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, prinţul Henrik (83 de ani), de origine franceză, suferă de demenţă, a anunţat zilele trecute Casa Regală, citată de AFP.

„În urma unei lungi verificări şi, recent, a unei serii de examene medicale desfăşurate pe parcursul verii, o echipă de specialişti a spitalului din Conpenhaga a conchis că Alteţa sa regală, prinţul Henrik, suferă de demenţă”, se arată într-un comunicat.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă, dar Palatul nu a menţionat boala exactă de care suferă prinţul.

“Acest diagnostic implică o degradare a funcţiilor cognitive ale prinţului”, se adaugă în anunţ.

Diagnosticul “poate fi însoţit de o schimbare în comportament, reacţiii, capacitatea de judecată, viaţa emoţională şi poate afecta, astfel, toate contactele cu lumea exterioară”, astfel că prinţul consort îşi va reduce activităţile, a precizat Casa Regală.

Prinţul Henrik nu vrea să fie îngropat lângă soţia sa

Prinţul Henrik a anunţat public la începutul lunii august că refuză să fie înhumat alături de soţia sa, în mausoleul regal. Acesta a declarat ferm că nu vrea să fie îngropat alături de soția sa și asta pentru că este extrem de supărat că el nu a primit niciodată titlul de Rege. Prințul s-a căsătorit cu Regina în anul 1967 și mai târziu a fost numit prinț consort, însă, în repetate rânduri și-a exprimat dorința de a fi numit rege consort.

”Nu este niciun secret că timp de foarte mulți ani, Prințul a fost nefericit cu rolul și titlul său în monarhia daneză. Acest disconfort a crescut și mai mult în ultimii ani. Pentru Prinț, decizia de a nu fi îngropat alături de Regină este o consecință naturală a faptului că nu au fost niciodată tratați cu egalitate, că nu a primit rolul și titlul pe care și l-a dorit” a declarat Lene Balleby, responsabilul de comunicare cu presa al Palatului, potrivit The Guardian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net