Dodon doreste modicarea Constituției! Motivul este îngrijorător

dodon_2.jpg

igor dodon
Igor Dodon dorește modificarea Constituției Republicii Moldova
Foto: Facebook

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă că intenționează să propună schimbarea Constituției pentru a adăuga mai multe atribuții funcției sale.

Potrivitul portalului Moldova.org, citat de Digi 24, modificarea Constituției va putea fi inițiată de cel puțin 34 de parlamentari, de guvern sau de cetățeni, prin strângere de semnături. Din acest motiv, Igor Dodon a precizat că este foarte probabil să propună organizarea unui referendum național prin care speră ca funcția sa de președinte al statului să obțină mai multe atribuții, printre care și dizolvarea Parlamentului.

"Eu nu exclud să putem ajunge la ideea unui referendum național pentru modificarea Constituției privind atribuții suplimentare pentru președintele țării. Dar vom vedea. La sfârșitul lunii februarie-începutul lunii martie eu voi iniția această modificare, așa cum am promis. Scopul este să obținem alegeri parlamentare anticipate", a declarat Igor Dodon, potrivit sursei citate.

Dodon urmărește găsirea unor soluții pentru rezolvarea „contradicțiilor” cu privire la Acordul de liber schimb semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă și cel semnat cu Uniunea Europeană. Pentru acest lucru, el dorește deschiderea unor sesiune de negocieri trilaterale Bruxelles – Moscova – Chișinău.

                                                             

Loading...

Citește și