Destinaţii care au dat naştere poveştilor Disney

Ultima actualizare:

    Castelul Neuschwanstein,  Bavaria, Germania
Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania

Lumea de basm din desenele animate create de Disney a marcat copilăria multor generaţii. Însă puţină lume a ştiut că majoritatea palatelor, castelelor sau peisajelor de vis sunt inspirate din realitate. De la superbul castel Neuschwanstein, din Bavaria, Germania şi până la Cascada Îngerilor din Venezuela, creatorii desenelor Disney au transpus în frumoasele lor istorisiri cele mai poetice, romantice şi încărcate de semnificaţii locuri din lume.

Cine nu a văzut măcar o dată filmul de animaţie ”Frumoasa adormită”, produs de Walt Disney Pictures şi lansat la 29 ianuarie 1959, în regia lui Clyde Geronimi? Palatul în care zace frumoasa adormită, din povestea Fraţilor Grimm, este inspirat din Castelul Neuschwanstein, construit de Ludwig II, ca un omagiu adus lui Richard Wagner, în 1892.

Sătucul lui Belle din filmul ”Frumoasa şi Bestia”, lansat în 1991, este inspirat din mai multe localităţi din Alsacia, regiune dintre Franţa şi Germania care a suferit influenţe arhitectonice din ambele spaţii culturale.

Producătorii Disney au ţinut morţiş ca satul de poveste să arate aşa pentru că voiau să surprindă atmosfera pastorală, liniştită specifică acestor locuri în care ”istoria ajunge cu mare greutate pentru că timpul stă pe loc”. 

Filmul ”Aladdin” produs de Walt Disney Feature Animation şi lansat la 25 noiembrie 1992 a avut un mare succes, aducând încasări de peste un miliard de dolari. Însă puţină lume ştie că Palatul Sultanului care apare în film este inspirat din arhitectura Tah Mahalului, din Agra, India.

Taj Mahalul adăposteşte mormântul soţiei împăratului Shah Jahan, Mumtaz Mahal şi a început să fie construit în 1632. Pentru filmul Mulan, care a fost lansat la 5 iunie 1998, directorii de creaţie Disney au ales Oraşul Interzis, din Beijing, China, ca sursă principală de inspiraţie. Neînfricata eroină din filmul de desene animate are ca decor fortificaţia care a fost cândva casa împăraţilor din dinastiile Ming şi Qing.

Palatul de pe marginea mării din filmul Disney ”Mica Sirenă” (lansat la 13 noiembrie 1989) este inspirat din arhitectura castelului Chillion, de pe malul lacului Geneva, din Elveţia. Fortăreaţa a fost ridicată încă de pe vremea Imperiului Roman şi a funcţionat pe post de garnizoană. Cea mai frumoasă poveste de dragoste din lume este cea din ”Frumoasa şi Bestia”, de aceea castelul blestemat al prinţului transformat în fiară a fost inspirat din bijuteria arhitectonică de pe Loir-et-Cher, din Franţa, castelul Chambord. Castelul a fost ridicat de regele Francisc I, în anul 1547.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net