În decembrie împlinim un an de coronavirus. Unde s-ar fi înregistrat cu adevărat primele infecții

Ultima actualizare:

    Primele infecții cu Covid-19 nu ar fi apărut în China
Primele infecții cu Covid-19 nu ar fi apărut în China

În decembrie împlinim un an de la apariția primul caz de coronavirus și încă nu cunoaștem foarte multe despre boala secolului. Se pare că nu știm nici măcar unde s-a înregistrat primul caz de infecție. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulți experți americani care au făcut o descoperire uluitoare. Potrivit acestora, primele infecții cu Covid-19 ar fi apărut în America și nu în China.

Primele infecții cu Covid-19 ar fi apărut în America și nu în China, așa cum știam cu toții, iar afirmația aparține chiar specialiștilor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Aceștia au efectuat un studiu, iar rezultatele au fost de-a dreptul surprinzătoare, potrivit Sciencealert. 

Ce au descoperit americanii la un an de la apariția coronavirusului

Cercetătorii au analizat peste 7000 de probe de sânge prelevate de Crucea Roșie americană din nouă state: California, Oregon, Washington, Connecticut. Iowa, Massachusetts, Michigan, Rhode Island și Wisconsin. 106 dintre aceste probe au ieșit pozitive la anticorpi SARS-CoV-2, ceea ce înseamnă că persoanele care au donat sânge au fost infectate cu Covid-19 cu cel puțin 14 zile înainte de prelevare. Acest lucru demonstrează faptul că virusul care a declanșat pandemia a apărut pentru prima oară în America, iar asta cu ceva timp înainte de sesizarea primului caz din China, în localitatea Wuhan. 

Autorii studiului au menționat, totuși, că există posibilitatea ca multe dintre teste să fi ieșit fals pozitive. Mai mult, trebuie luat în calcul faptul că aceste teste pozitive sugerează o infecție cu Covid-19, dar nu o și demonstrează 100%. De asemenea, este foarte posibil ca anumite persoane să fi fost infectate cu un alt coronavirus, iar anticorpii să fi reacționat „încrucișat” oferind un rezultat pozitiv. Singurul lucru care ar putea șterge orice urmă de îndoială ar fi o analiză amănunțită a unor probe de țesut, salivă și sânge prelevate din nou de la participanții la studiu. În acest caz, s-ar încerca identificarea urmelor de material genetic din virusul SARS-CoV-2, au mai explicat experții americani.

În Statele Unite, primul caz de infecție cu Covid-19 a fost confirmat oficial în Washington, la 20 ianuarie 2020. Persoana respectivă se întorsese recent din China. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net