David Cameron, primul discurs în Parlamentul britanic după BREXIT

david_cameron.jpg

david cameron
David Cameron a făcut primele declarații în Parlamentul britanic, după Brexit
foto: Getty

După dezastruoasele rezultate de la Brexit, premierul demisionar al Regatului Unit, David Cameron, a susținut un discurs în Parlamentul Marii Britanii.

Acesta a declarat că părăsirea Uniunii Europene este iminentă. „Nu există niciun dubiu în legătură cu rezultatul referendumului. Sigur că nu voi retrage avertismentele pe care le-am făcut în legătură cu riscurile. (...) Guvernul a stabilit că decizia trebuie respectată și că procesul de implementare a deciziei în cel mai bun mod posibil trebuie să înceapă”, a declarat politicianul, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, David Cameron este de părere că Marea Britanie trebuie să păstreze o relație bună cu UE, chiar și după ce va părăsi uniunea. „Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, dar nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii. Vom încerca să obținem cea mai bună relație la nivel economic cu UE; toată lumea este de acord cu acest lucru”, a subliniat premierul demisionar al Regatului Unit. 

Loading...

Citește și

  • brexit

    Se spune că nu apreciezi niciodată suficient de bine ceea ce ai până-n momentul în care nu-l mai ai. Cam acesta este contextul actual al societății britanice. Peste un milion de englezi care au votat Brexit regretă alegerea făcută.

  • Şoc şi haos! Nimeni nu se aştepta ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, însă cu toate astea 52,5% din britanici au decis. La referendum au participat 71,8% din electorat, adică peste 30 de milioane de oameni. Cei care au decis ieşirea din UE au vârste de peste 55 de ani, studii primare şi medii, sunt asistaţi sociali sau şomeri. Însă ce se va întâmpla cu cei 170.000 de români care muncesc legal în Regatul Unit? Click! îţi oferă toate informaţiile necesare pentru a înţelege mai bine ziua care a schimbat Europa pentru totdeauna.

  • david cameron

    Rezultatul Brexit a fost un real dezastru pentru David Cameron. Premierul britanic îşi va da demisia peste trei luni, dar nici în aceasta perioadă nu va avea parte de linişte.

  • brexit rezultate marea britanie

    Marea Britanie a votat pentru părăsirea Uniunii Europene. Este o decizie istorică ce va remodela locul Regatului Unit în lume, va avea mai multe consecințe asupra continentului european și va zdruncina stabilitatea politică și așa destul de fragilă dintre statele occidentale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1