Darwin mânca un exemplar din fiecare specie descoperită. Ce-a făcut când şi-a dat seama că nu studiase pasărea din farfurie?

Ultima actualizare:

    În studenție, lui Darwin îi plăcea să colecționeze gândaciclickpentrufemei.ro
În studenție, lui Darwin îi plăcea să colecționeze gândaciclickpentrufemei.ro

A fost cel mai faimos naturalist, geolog şi biolog britanic, care a rămas în istorie datorită teoriei evoluţioniste pe care a fondat-o. În Originea speciilor, din 1859, susţine că toate speciile au evoluat de-a lungul timpului din strămoşi comuni, prin selecţie naturală, iar, pentru a scrie asemenea volum şi-a emite aceste concluzii, Darwin a fost nevoit să studieze temeinic.

Mult mai puţin cunoscut despre “Părintele Evoluţiei” este faptul că, în timp ce se documenta pentru cercetările sale, şi-a descoperit curiozitatea de-a gusta din animalele sau păsările pe care le descoperea. Astfel, se pare că celebrul om de ştiinţă a mâncat câte un specimen – sau chiar mai multe – din fiecare specie descoperită sau studiată de el.

Ce gusturi gastronomice avea?

Această curiozitate de-a descoperi noi gusturi şi-a dezvoltat-o la Universitatea Christ’s College din Cambridge. Pe vremea aceea, Charles era preşedintele Clubului Glutton, din cadrul Universităţii respective, care avea drept scop să găsească „noi şi ciudate cărnuri” de mâncat. Orice „păsări sau bestii erau necunoscute papilelor gustative umane” erau binevenite pe farfuria membrilor unui asemenea club select!

Citește aici detalii incredibile despre o parte din viața omului de știință și ce s-a întâmplat la cina de Crăciun din 1.833.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net