Cutremur puternic în Grecia! Locuitorii au ieșit în stradă. ”Vor avea loc replici importante”

cutremur-grecia.jpg

harta grecia
Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 a avut loc în centrul Greciei

Un cutremur de magnitudinea 6,3, potrivit Institutului american de geofizică USGS, a avut loc miercuri în apropiere de Larissa, un oraş situat în centrul Greciei, unde locuitori au ieşit în stradă, scrie presa locală, potrivit AFP, citată de News.ro.

Seismul de 6,3 pe scara Richter a fost resimţit în centrul şi nordul Greciei. Potrivit unor prime informaţii ale Observatorului Geodinamic de la Atena, epicentrul cutremurului a fost localizat la 21 de kilometri sud de comuna Elassona, în apropiere de Larissa, şi la 350 de kilometri nord de Atena.

  • foto: EPA-EFE
  • foto: EPA-EFE
  • foto: EPA-EFE
  • foto: EPA-EFE
  • foto: EPA-EFE
  • Maximize

1/5

”Seismul a avut loc la adâncimea de zece kilometri. Înconsecinţă, vor avea loc replici importante”, a avertizat seismologul grec Gerassimos Papadopoulos. Autorităţile locale evaluează pagubele cauzate de cutremur, care a provocat deja trei replici de o magnitudine medie de 4. Protecţia civilă a anunţat alunecări de teren.

Grecia, lovită des de cutremure

Grecia, situată în sud-estul Europei, se află deasupra mai multor falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente, mai ales în mare, cel mai adesea fără să facă victime.

Ultimul cutremur puternic în Grecia, de magnitudinea 7, a avut loc la 30 octombrie 2020, în Marea Egee, între insula greacă Samos şi oraşul Izmir, în vestul Turciei.

Doi adolescenţi au murit atunci în Samos, iar în Turcia cutremurul s-a soldat cu 114 morţi şi 1.035 de răniţi.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1