Cum sa faci un dovleac de Halloween. Ştii cum să ai propriul felinar?

Ultima actualizare:

    Click! îţi arată care sunt paşii de urmat pentru a-ţi sculpta un felinar din dovleacfoto: Click!
Click! îţi arată care sunt paşii de urmat pentru a-ţi sculpta un felinar din dovleacfoto: Click!

Nu este Halloween, dacă în casă nu ai un dovleac cioplit care să-ţi servească pe post de felinar în cea mai înspăimăntătoare seară din an! În copilărie, era o adevărată distracţie să facem felinare din bostani şi a rămas şi acum o bucurie pentru cei mici. Click! te învaţă cum să faci un dovleac de Holloween.

Pentru a-ţi crea propriul felinar din dovleac la tine acasă trebuie să urmezi câţiva paşi simpli. În primul rând ai nevoie de un bostan. Trebuie să alegi unul pentru decorare. Acesta are coaja mai subţire, este mai portocaliu şi nu are mult miez şi nici seminţe.

Odată ce aţi rezolvat problema şi ai adus acasă dovleacul, urmează cea mai grea parte. Acum, veţi avea nevoie de un cuţit cu lamă lată cu care veţi decupa, pentru început, capacul. Cuţitul se ţine oblic atunci când tăiem partea de sus a bostanului. Apoi, cu o lingură, scobim pulpa şi seminţele şi le îndepărtăm. Cu cât scoatem mai mult din miez, cu atât dovleacul se va păstra pentru mai mult timp. Dacă toate această operaţiune nu se poate face cu un simplu cuţit, puteţi folosi o bormaşină la care se ataşează un burghiu, iar treaba este ca şi rezolvată.   

Cum sa faci un dovleac de Halloween. Desenul se aplică pe coajă

Următorul pas este ca pe bostanul scobit de miez şi seminţe să aplici desenul preferat. Unul cât mai înspăimăntător pe care îl poţi descărca de pe Internet! Acesta se lipeşte cu scoci, iar apoi, cu o andrea, se înţeapă marginile hârtiei. După ce aveţi conturul format, cu un cuţit de mici dimensiuni se decupează desenul în coaja dovleacului. Totul nu durează mai mult de o jumătate de oră, însă acest timp se poate prelungi dacă nu aveţi prea multă îndemânare.

Cum sa faci un dovleac de Halloween. Felinarul se păstrează la rece

Ca să vă bucuraţi cât mai mult de creaţia de Holloween, ar fi bine să păstraţi dovleacul la temperaturi scăzute, fie în balcon, fie afară, în aer liber dacă locuiţi la curte. Pentru a avea felinarul dorit, în interiorul său se pune o lumânare pe care o aprindem în noaptea de Halloween. Există şi o variantă mai uşoară, astfel că lumânarea poate fi înlocuită cu o lanternă. În acest fel, nu există riscul ca vântul să stingă lumina. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net