Cum profită grecii de pe urma refugiaților

Ultima actualizare:

    Refugiatii au luat cu asalat Europa în acest anFoto: AP
Refugiatii au luat cu asalat Europa în acest anFoto: AP

Peste 1 milion de oameni care au fugit din calea războiului au ajuns în Europa în 2015. Din păcate, peste 2.7000 de oameni au murit încercând să ajungă în țările europene. Este cea mai mare criză a refugiaților de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, după cum au prezis mai mulți analiști, imigranții nu au dat peste cap societatea, ba mai mult, au ridicat economia țărilor în care au ajuns. Acesta este și cazul Greciei.

Panica creată în jurul crizei refugiaților s-a manifestat pentru mai multe țări din Europa prin închiderea granițelor, de teama că aceștia le vor falimenta toate resursele. Cu toate acestea, nivelul economic al Greciei a crescut odată cu venirea refugiaților, după cum susține canalul Al Jazeera.

Salonic, un oraș schimbat datorită refugiaților

În Salonic (Thessaloniki), al doilea oraș ca mărime din Grecia, afacerile au înflorit datorită valului de imigranți. Populația orașului Salonic depășește 1 milion de oameni. Coasta orașului este o atracție turistică importantă. totodată aflându-se la doar o oră de Macedonia, punctul principal prin care refugiații intră în Europa. Mai mult de un milion de refugiați au trecut prin Grecia, mulți dintre ei au venit prin Salonic. Restaurantele și hotelurile au făcut bani frumoși de pe urma lor. Cu toate acestea, prrimarul orașului susține că grecii nu profită de pe urma refugiaților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net