Cum erau încurajați soldații să nu apeleze la prostituate

historia.jpg

holocaust al doilea razboi mondial hitler nazism
Unul dintre multele afișe de război despre prostituție
Foto: Historia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Prostituţia a fost mai întâi blamată, apoi persecutată, câteodată promovată, ba chiar acceptată. În final a fost negată. Ca peste tot în lume, şi în Bucureşti bolile venerice au fost, însă, o problemă care de cele mai multe ori a scăpat de sub control. Iată soluţia la care s-au gândit marii conducători pentru a îndepărta acest obicei din rândul soldaţilor.

În urmă cu mai puţin de un secol, planeta părea că se îndrepta spre autodistrugere: războaie mondiale, genociduri, desfrâu şi prostituţie la scară largă.

Pe lângă aspectul moral şi etic al celei mai vechi meserii din istorii omenirii, blamată dintotdeauna de majoritatea religiilor şi condamnată de culturile conservatoare, în cel de-al Doliea Război Mondial problema prostituţiei devenise motiv de îngrijorare la nivel global din cauza răspândirii, într-un ritm alert, al bolilor venerice.

Soldaţii erau principalii clienţi ai bordelurilor din lumea întreagă, femeile ușoare fiind probabil singura amânare plăcută a momentului morţii de pe linia întâi de război.

 

Despre "Pericolele celei mai vechi meserii din lume, combătute cu afişe pe front" puteți citi mai multe pe historia.ro

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5