Cum a ajuns Regina Elisabeta să dețină șapte recorduri mondiale! Este „posibil cea mai puternică femeie din lume”

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a este cel mai bogat monarh din lumefoto: Profimedia
Regina Elisabeta a II-a este cel mai bogat monarh din lumefoto: Profimedia

În cei 68 de ani de când regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul britanic, monarhul în vârstă de 94 de ani a făcut istorie de multe ori. Printre numeroasele ei realizări se numără Cartea Recordurilor, unde Majestatea Sa apărut de șapte ori. De la regina cu cea mai lungă domnie până la cel mai bogat monarh din lume, vă prezentăm șapte din recordurile mondiale ale Reginei Elisabeta.

1. La 21 decembrie 2007, regina Elisabeta a II-a a devenit oficial cea mai bătrână regină britanică, la vârsta de de 81 și 244 de zile. Recordul a fost ținut anterior de străbunica acesteia, regina Victoria.

2. Regina Elisabeta este poate cea mai recunoscută pentru deținerea titlului cea mai lungă domnie. La 6 februarie 1952, a reușit să urce pe tron ​​după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. Domnia sa a depășit-o pe cea a reginei Victoria la 9 septembrie 2015, după ce a condus mai bine de 63 de ani. La cea de-a 94-a aniversare a Reginei la 21 aprilie 2020, ea a condus neîntrerupt timp de 68 de ani și 75 de zile, potrivit The Independent.

3. În 2015, regina Elisabeta a devenit cel mai bătrân monarh din lume, când fostul titular al regelui, regele Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud din Arabia Saudită, a murit la 90 de ani.

4. În timp ce Regina este în prezent cel de-al patrulea monarh cu cea mai lungă domnie din lume, ea deține titlul de cel mai longeviv monarh la această categorie. Primele trei monarhii cu cea mai lungă domnie îl includ pe egele Ludovic al XIV-lea al Franței, care a condus timp de 72 de ani și 110 zile, urmat de regele thailandez Bhumibol Adulyadej, care a condus 70 de ani și 126 de zile și regele Johann al II-lea de Liechtenstein, care a domnit pentru 70 ani si 91 zile.

Elisabeta a II-a, monarh în 16 state și cea mai bogată regină din lume

5. Potrivit Guinness World Records, Regina Elisabeta deține recordul „în ceea ce privește numărul națiunilor independente pentru care aceeași persoană este șef de stat în toate, în același timp” (16 state). Recunoscând că acest lucru o face „posibil cea mai puternică femeie din lume”, Cartea Recordurilor afirmă: „În timp ce rolul reginei este nominal și ceremonial (nu exercită puteri politice), mai mult de 139 milioane de persoane din 15 state Commonwealth (plus Marea Britanie ) o recunosc ca fiind monarhul lor. "

6. Imaginea reginei Elisabeta apare pe moneda a cel puțin 35 de țări diferite, în timp ce imaginea reginei Victoria a apărut pe monedele din 21 de țări, iar Regele George al V-lea a apărut pe 19.

7. Este cea mai bogată regină din lume. În 2012, The Sunday Times a estimat că averea totală a reginei, incluzând operele de artă pe care le deține, bijuteriile și alte bunuri, ar fi de 504 mil. USD (310 mil. Lire sterline).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net