Cu trenul acesta călătoreşte Regina Marii Britanii

tren Elisabeta a II a Printul Philip

tren Elisabeta a II a Printul Philip
Regina Elisabeta a II-a preferă să meargă cu trenul împreună cu soţul său, Prinţul Philip
Foto: GuliverGetty Images

Cu trenul de 150 de ani îşi face călătoriile lungi Regina Marii Britanii. Elisabeta a II-a nu renunţă la acest mijloc de locomoţie.

Cu trenul care are nouă vagoane şi adesea este redus la şapte vagoane călătoreşte Regina Marii Britanii de când s-a născut. Şi acum spune că este unul din puţinele locuri în care se poate relaxa complet.

tren regina

tren regina
Trenul are o vechime de 150 de ani
Foto: GuliverGetty Images
Cu o vechime de 150 de ani, este singurul tren privat necomercial care oferă servicii unei singure familii încă în funcţiune în Regatul Unit. Multe din cele nouă vagoane care sunt încă în funcţiune datează din 1977, când au fost folosite în timpul turneelor organizate cu prilejul Jubileului de Argint.

tren, regina

tren, regina
Trenul are 9 vagoane
Foto: GuliverGetty Images
Vagonul reginei are lungime de 23 de metri şi este dotat cu suspensie pe aer pentru a fi mai confortabil. Are un dormitor decorat în culori pastel şi un pat de o persoană cu lăţimea de 91 de centimetri. Cu trenul său, Regina se simte ca acasă. Are şi baie complet utilată. În timp ce perna soţului Reginei, prinţul Philip, este obişnuită, cea a Majestăţii Sale este decorată cu dantelă şi cu monogramă regală. Există lămpi de citit lângă pat. Mecanicii de tren au grijă să nu treacă peste neregularităţi după ora 7.30 ca să nu sară apa când Regina face baie. Viteza trenului este mereu mai scăzută decât maximul normal pe orice rută. Livingul are o canapea cu perne de catifea şi o măuţă unde Regele şi Prinţul Filip iau micul dejun. Masa poate fi extinsă pentru ca în jurul ei să se aşeze şase persoane. Există şi un birou într-un colţ unde Elisabeta a II-a lucrează la documentele oficiale. Cu trenul care a fost înfiinţat în timpul Reginei Victoria, când aceasta a călătorit de la Slough la Paddington, actuala Regină preferă să călătorească.

Biroul reginei tren

Biroul reginei tren
Biroul din tren al Reginei
Foto: afp
loading...
Loading...