Coronavirus Franța. Peste 3.600 de cazuri noi. Persoanele sub 40 de ani, de 4 ori mai afectate decât vârstnicii

Ultima actualizare:

    În Franța, coronavirusul se răspândește de 4 ori mai mult în rândul tinerilor decât în rândul vârstnicilorfoto: Getty Images
În Franța, coronavirusul se răspândește de 4 ori mai mult în rândul tinerilor decât în rândul vârstnicilorfoto: Getty Images

În Franța s-au înregistrat peste 3.600 de cazuri noi sâmbătă, după ce joi și vineri numărul îmbolnăvirilor depășise 4.700. Ministrul francez al Sănătății susține că virusul circulă acum de patru ori mai mult în rândul persoanelor sub 40 de ani decât în rândul vârstnicilor.

Faptul că virusul circulă acum mai mult în rândul persoanelor sub 40 de ani, deci mai puțin simptomatice, decât printre persoanele peste 65 de ani a creat falsa impresie că acesta a suferit o mutație și a devenit mai puțin agresiv. În realitate, susține ministrul Olivier Véran, nu există nicio dovadă științifică a unei asemenea mutații.

3.602 noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă de autorităţile sanitare, protrivit Le Figaro.

Bilanțul este într-o ușoară scădere față de zilele precedente, când s-au înregistrat 4.771 (joi) și 4.586 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

”Epidemia nu s-a oprit niciodată”, a punctat ministrul. ”Doar am reușit s-o ținem sub control în timpul carantinei, apoi pe parcursul relaxării treptate. Riscul, odată de ridicăm capacul de pe oală, este ca apa să înceapă din nou să fiarbă. Virusul circulă de patru ori mai mult printre persoanele sub 40 de ani decât în rândul celor peste 65 de ani. Iar dacă circulația viruslui devine și mai intensă în rândul tinerilor, aceștia i-ar putea infecta pe vârstnici, care dezvoltă adesea forme mai grave ale bolii”, a explicat ministrul francez al Sănătății, citat de Le Figaro.

Citește și:

Avertisment OMS despre Covid-19. ”Acestui virus îi plac toate anotimpurile”

Circulația coronavirusului, favorizată de nerespectarea măsurilor de protecție

Ministrul a insistat că majoritatea infectărilor se produce în contextul petrecerilor organizate de tineri, unde nu sunt respectate ”gesturile barieră”, precum purtarea măștilor sau distanțarea.

În ciuda acestei creșteri, ministrul spune că nu se pune problema carantinării totale a țării, ca la mijlocul lunii martie. ”Vom lua măsuri specifice pentru fiecare regiune în parte. De asemenea, vor exista mai multe controale și sancțiuni.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net