Companiile aeriene renunță la avioanele Boeing 737 MAX 8, după tragedia din Etiopia

boeing_737_max.jpg

Avion Boeing 737 MAX 8
Companiile aeriene din mai multe țări au decis suspendarea din uz a avioanelor Boeing 737 MAX 8
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

China a consemnat la sol toate aeronavele de tip Boeing 737 MAX 8, după ce un avion ce aparținea companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit, duminică seară (10 martie). Tragedia a avut loc la puțin timp după decolare.

La bordul avionului de tip Boeing 737 MAX 8 se aflau 157 de oameni. Se pare că acest tip de aeronavă a mai avut probleme în trecut, de la lansarea lui în 2017, notează Wikipedia. Două astfel de avioane s-au prăbușit în ultimele patru luni. 

 Administrația Aviației Civile din China a decis ca toate companiile aeriene din această țară să suspende temporar utilizarea noilor avioane Boeing 737 MAX 8, afirmând că este vorba despre o politică de „zero toleranță față de riscurile siguranței pasagerilor„, conform Digi24.

Un alt avion Boeing 737 MAX 8 s-a prăbușit în octombrie 2018

O altă aeronavă de tip Boeing 737 MAX 8 s-a prăbușit în Marea Java, tot la scurt timp după decolare, cu 189 de oameni la bord. Avionul aparținea companiei Lion Air. Incidentel sunt investigate, iar reprezentanții companiilor aeriene au început deja să-și ia măsuri de precauție.

„Având în vedere că în ambele accidente aviatice este vorba despre avioane noi Boeing 737 MAX 8, iar ambele incidente s-au petrecut la scurt timp de la decolare, există cu siguranță unele similarități”, a declarat administrația aviatică din China.

TAROM și Blue Air au comandat la rândul lor acest tip nou de avion, potrivit sursiei citate. 

Loading...

Citește și