Co-pilotul Germanwings trebuia să urmeze consiliere psihologică. Ce spun medicii Luthansa

copilotul_andreas-lubitz-566518.jpg

Copilotul Andreas Lubitz
Copilotul Andreas Lubitz
Foto: express.co.uk

Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică după depresia suferită de copilotul Andreas Lubitz, suspectat c-a provocat intenționat prăbușirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, potrivit ziarului Bild an Sonntag,

Autoritatea germană de supervizare a transportului aerian a descoperit o observație într-un dosar al Lufthansa, compania mamă a Germanwings, referitoare la Lubitz, precizează publicația. 
Medicii companiei aeriene au scris că ''Lubitz trebuie să continue să fie consiliat psihologic, în pofida faptului că a fost declarat apt de zbor'', de către un expert independent în 2009, după ce pilotul a suferit un episod depresiv grav, explică Bild an Sonntag, potrivit agerpres.ro.
Nu se precizează însă dacă Lubitz a beneficiat efectiv de o consiliere psihologică după ce și-a reluat pregătirea de pilot. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să se exprime pe această temă, ''pentru a nu perturba ancheta'' în curs de desfășurare în Germania. 
Primele elemente dezvăluite de către justiția franceză sugerează că Lubitz a direcționat intenționat avionul către un versant muntos al Alpilor din sudul Franței, fiind uciși astfel cele 150 de persoane aflate la bord. 
 

Loading...
 
 

Citește și