Ciocniri violente între Israel și palestinieni, pe Esplanada Moscheilor: cel puțin 20 de morți

israel.jpg

Israel
Esplanada Moscheilor a fost din nou scena unor violențe cum rar s-au mai văzut în ultimii ani
Foto: AFP

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cel puțin 20 de morți și peste 200 de răniți, pe Espalanada Moscheilor, în confruntări - aruncări cu pietre, gaze acromogene şi gloanţe de cauciuc - între palestinieni şi poliţişti israelieni, după un weekend de violenţe în Ierusalimul de Est,

În urma acestei escaladări, Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte luni pe tema situaţiei de la Ierusalim, la solicitarea Tunisiei.

Această intensificare a violenţelor coincide cu ”Ziua Ierusalimului”, care marchează, în calendarul ebraic, cucerirea Ierusalimului de Est de către Israel, un eveniment pătat adesea de ciocniri între israelieni şi palestinieni.

Mii de palestinieni au aruncat luni cu proiectile către forţe de ordine poziţionate pe Esplanada Moscheilor, pentru a controla accesul în al treilea cel mai sfânt loc musulman, totodată Muntele Templului al evreilor, conform news.ro.

Semiluna Roşie palestiniană a anunţat că au fost rănite 215 persoane, iar 153 au fost spitalizate, dintre care patru în stare critică.

Poliţia israeliană a anunţat nouă răniţi în rândul său.

Poliţia israeliană a anunţat că acţioneză cu scopul de a pune capăt violenţelor în Oraşul Vechi din Ierusalimul de Est - un sector palestinian ocupat de israel de peste o jumătate de secol.

”Nu vom lăsa extremişti să ameninţe securitatea publicului”, a avertizat poliţia.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul