Cine este autorul atentatului din New York: e căsătorit și urma să fie șofer Uber

saipov.jpg

saipov atentat new york
El este autorul atentatului din New York
Foto: Twitter

Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov a ucis opt persoane și a rănit alți 11 oameni, după ce a împrumutat un camion de la Home Depot și a intrat cu el pe o alee pietonală și pentru biciclete, din apropiere de World Trade Center.

Conform Adevărul.ro, Saipov ar fi venit în Statele Unite în 2010, dar a locuit în mai multe orașe: Ohio, Florida și Patterson (New Jersey). Dilfuza Iskhakova, care locuiește în Cincinnati (Ohio) a declarat pentru The Guardian că Saipov a locuit cu ea câteva luni, în urmă cu șase ani, atunci când el abia sosise în SUA:

„Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povestește femeia, adăugând că Saipov nu făcea altceva decât să meargă la un depozit, un lucra. De asemenea, atunci când l-a cunoscut, Saipov depusese o cere pentru obținerea cărții verzi, care îi asigură drept de rezidență permanentă în Statele Unite.

new_york.jpg

new york
Incident cu focuri de armă în Manhattan
Foto: Twitter

Dilfuza spune că familia sa a pierdut orice legătură cu bărbatul care s-a dovedit a fi un terorist, dar știe că s-a mutat în Florida și apoi în New York și că, în prezent, este căsătorit și are doi copii.

s-a mai descoperit că Saipov încerca să obțină licență pentru a deveni șofer Uber. El trecuse deja de verificările aferente, dar compania i-a întrerupt accesul la aplicație în momentul în care s-a aflat că este autorul atentatului și a contactat autoritățile pentru a le furniza datele necesare identității lui.

Polițiștii au descoperit și un bilet lăsat de Saipov în mașina folosită pentru atentat. Mesajul a fost scris în lumba engleză și susține că a comis atacul terorist în numele Statului Islamic.

După ce camionul pe care-l conducea s-a lovit de un autobuz școlar, Saipov a ieșit din mașină, având asupra sa imitații ale unor arme de foc și a încercat să fugă, dar un polițist l-a împușcat în abdomen. Teroristul a fost transportat sub arest la spital, iar în prezent, starea lui este stabilă.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5